Υγεία

16/11/2020 - 19:25

Θετική στον κορονοϊό η δασκάλα στο Μανταμάδο.... 5 ημέρες μετά ήρθε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ - Καταγγελίες για την αδιαφορία του ΕΟΔΥ

Για άλλη μια φορά μετά και από τα σημερινά αποτελέσματα με θετικά κρούσματα covid-19 σε παιδιά του δημοτικού σχολείου έγινε φανερή η ανεύθυνη και  αναποτελεσματική πολιτική της κυβέρνησης ώστε να προστατεύσει την υγεία του λαού. 

Από την προηγούμενη Κυριακή 8/11 ήταν γνωστό ότι υπήρχε κρούσμα σε δασκάλα του σχολείου και παρόλα αυτά μόλις την Παρασκευή 13/11 ήρθε μονάδα του ΕΟΔΥ, κάτω από την πίεση και του συλλόγου γονέων του σχολείου, όπου πήρε δείγματα μόνο από τους δασκάλους και τους μαθητές της ΣΤ τάξης.

Άμεσα  απαιτούμε:

  • Εδώ και τώρα δωρεάν τεστ για όλους τους μαθητές του σχολείου.
  • Να γίνει πλήρης και έγκαιρη ενημέρωση και γρήγορη και ασφαλής ιχνηλάτηση στην τοπική κοινωνία του Μανταμάδου.
  • Να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος εξοπλισμός για όλα τα παιδιά του σχολείου για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ώστε να μην υπάρχουν ανισότητες, όπως και εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού για τους γονείς που θα χρειαστεί να μένουν σπίτι μαζί με τα παιδιά τους.
  • Μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος που πλήττεται από την πανδημία.

 

ΚΟΒ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
 

----

 

Ανακοίνωση και από το Σύλλογο Γονέων Δημοτικού Νηπιαγωγείου Μανταμάδου

 

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων Δημοτικού Νηπιαγωγείου Μανταμάδου σε συνέχεια των ενεργειών του, μετά την αρχική εμφάνιση κρούσματος COVID-19 στη δασκάλα της ΣΤ τάξης του Δημοτικού σχολείου και εκφράζοντας τον φόβο και την αγωνία του συνόλου των γονέων και μαθητών του σχολείου μας, απευθύνεται προς κάθε υπεύθυνο ζητώντας την ουσιαστική συμβολή των υπηρεσιών και την πραγματοποίηση τεστ στο σύνολο των μαθητών του Δημοτικού σχολείου.

 

Υπενθυμίζουμε, πως μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην εκπαιδευτικό της ΣΤ τάξης, ακολούθησε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου πραγματοποίηση μοριακού ελέγχου στις δασκάλες που μετακινούνταν με κοινό όχημα και κρίθηκαν από τον ΕΟΔΥ ως «στενές» επαφές της νοσούσης. Μολονότι το αποτέλεσμα του άμεσου - rapid τεστ ήταν θετικό, για δύο από τις τρεις δασκάλες, της Δ τάξης και της δασκάλας των αγγλικών ανοίγοντας τον κύκλο των επαφών των κρουσμάτων το γεγονός αυτό δεν κρίθηκε ικανό ώστε να δικαιολογηθεί η διενέργεια ελέγχου σε όλους τους μαθητές του σχολείου, με την αιτιολογία ότι αναμένονται τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου. 

 

Η αρνητική στάση των υπευθύνων δεν άλλαξε ούτε με τα αποτελέσματα των μοριακών ελέγχων της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου, τα οποία παρουσίασαν θετικούς στον ιό 4 από τους 8 εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και 5 από τους 10 μαθητές της τάξης παρά την αρχική επίσημη διαβεβαίωση για τον μοριακό έλεγχο του συνόλου των μαθητών του σχολείου.

 

Συνοψίζοντας, στο Δημοτικό σχολείο Μανταμάδου, 9 από το σύνολο των 18 που ελέγχθηκαν βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19, 5 μαθητές και 4 εκπαιδευτικοί, ποσοστό 50% (ολογράφως πενήντα τοις εκατό), αριθμός ικανός να θορυβήσει όχι μόνο το σύνολο των γονέων που αγωνιούν για την υγεία των ίδιων και των παιδιών τους αλλά και για ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Όμως ακόμα και με αυτά τα ανησυχητικά μεγέθη οι αρμόδιοι συνεχίζουν να αρνούνται την πραγματοποίηση τεστ των υπολοίπων τάξεων του σχολείου χωρίς βάσιμη αιτιολογία.

Ο Σύλλογος πιστός στο θεσμικό του ρόλο αλλά και στεκόμενος στο ύψος των περιστάσεων αναλαμβάνει την ευθύνη της ανάδειξης του θέματος για ακόμη μια φορά με σκοπό τη λήψη δραστικών και ουσιαστικών ενεργειών. Θέτουμε όλους τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους ζητώντας την διενέργεια ελέγχου στο σύνολο των μαθητών άμεσα, κρίνοντας πως είναι η μόνη λύση για την αποφυγή της ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού στο σύνολο του πληθυσμού.

Διερωτόμαστε πως είναι δυνατόν να θεωρούνται στενές επαφές οι μαθητές της πρώτης νοσούσης και όχι κατ αντιστοιχία και οι μαθητές των υπολοίπων εκπαιδευτικών που στη συνέχεια κρίθηκαν θετικές. Διερωτόμαστε πως δεν κρίνονται στενές επαφές οι μαθητές του ολοημέρου τμήματος του οποίου ήταν υπεύθυνη η νοσούσα. Διερωτόμαστε πως δεν κρίνονται στενές επαφές οι υπόλοιποι μαθητές που συναστράφηκαν στα διαλλείμματα κατά το δυνατόν με τους θετικούς στον ιο μαθητές.

Κυρίες/Κύριοι  της πολιτικής προστασίας, της τοπικής μονάδας του ΕΟΔΥ και της Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Λέσβου είστε προσωπικά υπεύθυνοι από εδώ και στο εξής για την εξέλιξη της κατάστασης.

 

Μοιράσου το άρθρο!