Υγεία

20/03/2020 - 16:46

Τηλεδιάσκεψη Κικίλια - Βαλτά. Τι ζήτησε ο Υπουργός από τους Φαρμακοποιούς

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον Πρόεδρο Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολο Βαλτά.

Στόχος, σύμφωνα με πληροφοριες, να επισημανθούν πιο εμφατικά, οι οδηγίες για τήρηση των αποστάσεων και των κανόνων ασφαλείας στα φαρμακεία.

Ο κ. Κικίλιας ζήτησε από τον κ. Βαλτά να τονίσει σε όλους τους φαρμακοποιούς ότι πρέπει να ενημερώνουν τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, να μένουν σπίτι τους. Τα φάρμακά τους μπορεί να τα παίρνει οποιοσδήποτε συγγενής πρώτου βαθμού με την ταυτότητά του και οποιοσδήποτε τρίτος με υπεύθυνη δήλωση, χωρίς εξουσιότηση.

Αξίζει να τονιστεί ότι η Κυβέρνηση έχει στο τραπέζι και το πιο ακραίο μέτρο: απαγόρευση κυκλοφορίας! Το σίγουρο είναι ότι αν απαγορευτεί η κυκλοφορία, σε συνδυασμό με τα κλειστά σχολεία, τα κλειστά καταστήματα, το λουκέτο στα ξενοδοχεία και σε όλη την οικονομική δραστηριότητα και τον περιορισμό στο σπίτι, δημιουργείται ένα εφιαλτικό σκηνικό.

Η χώρα θα κατεβάσει ρολά για άγνωστο χρονικό διάστημα με την ελπίδα να μην υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού και να μην υπάρξουν πολλοί θάνατοι.

Μοιράσου το άρθρο!