Υγεία

31/10/2016 - 06:19

Τους χρωστούν χρήματα από το 2014....

Για το ζήτημα των οφειλομένων που αφορούν αποζημίωση Αργιών, Νυχτερινών & Εξαιρέσιμων ημερών του τακτικού προσωπικού του νοσοκομείου, των μηνών  Νοέμβριου και Δεκέμβριου 2014, ο Σ.Ερ.Νο.Μυ. (Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης) μετά την κατάληψη του γραφείου Διοίκησης  αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί με αντιπροσωπεία του στο Υπουργείο  Υγείας. Να αναζητήσει εξηγήσεις για την καθυστέρηση αλλά και άμεση λύση του προβλήματος.


     Κατά την  επίσκεψη 13-10-16 των δυο μελών του συλλόγου:

·        έγινε απολύτως εμφανή η απίστευτη γραφειοκρατία και ασυνεννοησία των υπηρεσιών του ΥΥ, που για μια νομοθετική ρύθμιση ρουτίνας, που τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν τακτικά μας παρέπεμπαν «από τον Άννα στον Καϊάφα. Για αυτό,

·        απαιτήσαμε να γίνουμε δεκτοί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, αρμόδιο για το θέμα και στο οποίο διαμαρτυρηθήκαμε τόσο για την καθυστέρηση καταβολής των οφειλόμενων όσο και  για την λειτουργία των υπηρεσιών του Υ.Υ. Αυτός όταν ενημερώθηκε συγκάλεσε επί τόπου  σύσκεψη όλων των συναρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων [ μεταξύ άλλων του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών, της αν. Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων Νομικών Προσώπων κ.α.].

·        Από την σύσκεψη προέκυψε: Να συνταθεί  Νομοθετική ρύθμιση εντός 5 ημερών ώστε να κατατεθεί στο επόμενο νομοσχέδιο που θα εισαχθεί στη βουλή προς ψήφιση.

     Από τον έλεγχο που πραγματοποίησε το ΔΣ του  Σ.Ερ.Νο.Μυ. -μετά από 5 μέρες- στο χρονοδιάγραμμα όσων έχουν αποφασιστεί  οι δεσμεύσεις υλοποιούνται και περιμένουμε  μέχρι το τέλος  Νοεμβρίου την λύση του προβλήματος.

     Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε ετοιμότητα και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως  δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή ολιγωρία και περεταίρω καθυστέρηση.  

Μοιράσου το άρθρο!