Skip to main content
|

«Το τσουνάμι τώρα αρχίζει».... Το ενδεχόμενο lockdown

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Για περαιτέρω διασπορά του κορονoϊού, καθώς η Όμικρον «καλπάζει», προειδοποιεί ο γιατρός και καθηγητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

«Το τσουνάμι τώρα αρχίζει» τόνισε συγκεκριμένα ο ίδιος, μετά το νέο σοκ με τις 28.828 κρούσματα.

Ο κ. Παυλάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι πρέπει «να δούμε τις πραγματικότητες κατάματα», υπογραμμίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού, μεταξύ άλλων.

Ειδικότερα, ο ίδιος τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση, ενώ τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όλους.

Παράλληλα, εστίασε στην αναγκαιότητα των μέτρων, σημειώνοντας ότι η πανδημία «δεν σταματάει παρά μόνο με σταμάτημα των κοινωνικών μας επαφών».

Ωστόσο, όπως παρατήρησε, δεδομένου του ότι αυτό δεν είναι εφικτό, συνέστησε στους πολίτες να διακόψουν τις μη απαραίτητες επαφές και να υποβάλλονται σε τεστ. «Όσο λιγότεροι, τόσο καλύτερα» ανέφερε.

Το ενδεχόμενο lockdown

«Μας λένε ότι η κοινωνία δεν θα δεχθεί ποτέ lockdown. Γιατί σε άλλα μέρη του κόσμου τα δέχονται; Γιατί έχουν δει ότι δουλεύουν και πάντα τα lockdown δουλεύουν» σημείωσε.

«Όσο πιο νωρίς λαμβάνονται τα μέτρα, τόσο πιο ήπια είναι» ανέφερε ακόμα, υποστηρίζοντας ότι, εάν τα μέτρα είχαν ληφθεί το φθινόπωρο, η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει αποφύγει το τσουνάμι.

Για τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, επεσήμανε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, γιατί έστω σηματοδοτούν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Σχολεία

Για τα σχολεία έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου», σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να υπάρξει διασπορά και τάχθηκε υπέρ του να ανοίξουν αργότερα.
«Τα μέτρα πρέπει να είναι ανάλογα της απειλής» είπε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο η Όμικρον να οδηγήσει σε μία καλύτερη κατάσταση, ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι αυτό είναι «φύλλο συκής για να μην κάνουμε τίποτα».

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι η Δέλτα είναι εδώ επίσης και θα είναι για ακόμα έναν μήνα, προκαλώντας θανάτους. Όπως είπε, οι αριθμοί για τους θανάτους είναι απογοητευτικοί, καθώς είναι διπλάσιος σε σχέση με άλλες χώρες.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία