Υγεία

15/10/2019 - 18:00

Υγεία και Μεταναστευτικό- Προσφυγικό. Συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς

Χαιρετίζουμε την Παναιγαιακή Μέρα Δράσης στις 15 Οκτώβρη για την Υγεία και το Μεταναστευτικό- Προσφυγικό, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Το ζήτημα της Υγείας είναι θέμα που αφορά την ζωή ολόκληρης της εργατικής τάξης και του λαού. Αφορά τα σπίτια μας, τα παιδιά μας, κάθε εργαζόμενο, κάθε λαϊκή οικογένεια.

Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής έχουμε αντιληφθεί τα ψέματά τους γιατί βιώνουμε τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής τους στην ίδια μας τη ζωή και την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας της περιοχής μας από την έλλειψη προσωπικού και τη ραγδαία μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

Οι εξαγγελίες της προηγούμενης κυβέρνησης αποδείχτηκαν κοροϊδία κι είναι ήδη ξεκάθαρο ότι κι επί κυβέρνησης ΝΔ θα εξακολουθήσουν τα ίδια και χειρότερα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι τα πολυδύναμα ιατρεία στην Αγιάσο και στο Μανταμάδο καλύπτονται μόνον από έναν αγροτικό γιατρό! Διαρκή και οξυμένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και ασθενείς στο Βοστάνειο Νοσοκομείο: Μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό και μηχανήματα, ένα από τα πολλά παραδείγματα είναι η μη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου(στεφανογραφία) και του μαγνητικού τομογράφου. Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό και ελλείψεις σε κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες. Εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας, που αναγκάζονται λόγω των ελλείψεων προσωπικού να δουλεύουν στα ρεπό τους, να κάνουν διπλοβάρδιες για να καλυφθούν οι ανάγκες 24ωρης λειτουργίας του νοσοκομείου.

Η κατάσταση εντείνεται με τους χιλιάδες κατατρεγμένους και πολλαπλά επιβαρυμένους πρόσφυγες που ζουν εγκλωβισμένοι στο νησί από την συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, σε άθλιες συνθήκες, χωρίς τις απαιτούμενες υπηρεσίες Υγείας, μιας και δεν λειτουργεί στελεχωμένη, δημόσια ιατρική δομή μέσα στο ΚΥΤ της Μόριας.

Καταγγέλλουμε το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης που δεν πήρε απόφαση για συμμετοχή στην κοινή δράση για την υγεία που διοργανώνεται σε όλο το Αιγαίο. Παρά τις συνεντεύξεις και τις ανακοινώσεις που κάνει ανά καιρούς για τα προβλήματα του νοσοκομείου, ας μας απαντήσει για πoιο λόγο δεν ενώνεται με τους συλλόγους, τα σωματεία και τα εργατικά κέντρα του Αιγαίου στην δράση αυτή; Πως θα λυθούν τα τόσα οξυμένα προβλήματα αν όχι με την κλιμάκωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων; Δεν ανεχόμαστε άλλο εμείς, τα παιδιά μας και οι οικογένειές μας να στερούμαστε παροχών, περίθαλψης, πρόσληψης και νοσηλείας επειδή οι κυβερνήσεις την έχουν κάνει ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση-πικετοφορία που διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, στα πλαίσια της Παναιγαιακής Μέρας Δράσης, στην Πλ. Σαπφούς την Τρίτη 15 Οκτώβρη στις 6:00 το απόγευμα.

Διεκδικούμε:

 Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.

 Άμεση και πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας του νησιού μας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.  Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

 Επαρκής χρηματοδότηση από το κράτος για να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού.

 Για το Μεταναστευτικό- Προσφυγικό απαιτούμε: Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα αντιδραστικά μέτρα, όπως είναι η κατάργηση έκδοσης αριθμού ΑΜΚΑ, η κατάργηση του β' βαθμού εξέτασης ασύλου, η δημιουργία κλειστών κέντρων κ.τ.λ. Να σταματήσει ο διπλός εγκλωβισμός για πρόσφυγες και μετανάστες και να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά και σε όλη την Ελλάδα. Να μεταφερθούν σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματα τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Μοιράσου το άρθρο!