Αφιερώματα

20/04/2022 - 07:39

Οι πρώτες μέρες της φασιστικής χούντας στη Λέσβο

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας, έχουμε αναρτήσει στην ομώνυμη  Ομάδα  του facebook  και  στην Ιστοσελίδα   αρκετές δημοσιεύσεις για τις  βαρβαρότητες  της Χούντας στη Λέσβο από τις πρώτες μέρες, με καταγραφή γεγονότων και  μαρτυριών, συνοδευόμενα από  φωτογραφικό υλικό και  πρωτότυπα  έγγραφα της Χωροφυλακής.

 

 Διαβάστε:Η Φασιστική Χούντα στη Λέσβο,( με αναφορά  στα όσα έγιναν από τις πρώτες μέρες και με μαρτυρίες συντοπιτών μας).


Εξόρισαν και τους δύο γονείς της εξάχρονης Μερόπης ( με συνέντευξη της Μερόπης Φράγκου ).


Μαρτυρίες του Απόστολου Αποστόλου ( τότε εκλεγμένου Δημάρχου ) και του Παναγιώτη Βόλια ( τότε Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ε.Δ.Α. ), που εξορίστηκαν στη Γυάρο.


Μαρτυρίες  Βασίλη Παπλωματά,  Σταύρου Σκοπελίτη,  Στρατή Τζέγκου,  Μένιου Αδαμίδη,  Χαράλαμπου Αναγνωστή, που εξορίστηκαν στη Γυάρο. Ακόμα δημοσιεύουμε πρωτότυπη κατάσταση της Χωροφυλακής Λέσβου για τους συλληφθέντες των πρώτων ημερών που κλείστηκαν στο στρατόπεδο του Διδασκαλείου και εξορίστηκαν στη Γυάρο.


Η Χούντα  καρατομεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση με εντολή Παττακού--Τα πρωτότυπα τηλεγραφήματα και η κατάσταση Αιρετών που παύονται.


Μαρτυρία της Δώρας Κουλμανδά  Καλλιπολίτη ( πολιτική κρατούμενη ).

 

Επίσης διαβάστε αφιέρωμα στον ΑΠΟΣΤΟΛΟ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!