Αφιερώματα

19/02/2019 - 07:00

Όταν το ευλογημένο ξύλο της ελιάς στη Λέσβο μεταμορφώνεται...

Σ

το νησί της ελιάς, τη Λέσβο, σταυροδρόμι πολιτισμών και τόπο, όπου η φύση μεγαλουργεί μέσα από τις παραλλαγές του απέραντου γαλάζιου και του πράσινου με εντυπωσιακούς ελαιώνες, ιδρύθηκε η "Βιοτεχνία Επεξεργασίας Ξύλου Ελιάς  Μ. Προδρόμου".

Στα Πάμφιλα, έναν οικισμό χωμένο μέσα σε σαπωνοποιεία και λιοτρίβια, άρχισε να λειτουργεί από τον Μιχάλη Προδρόμου και την σύζυγο του  Μυρσίνη  μια μοναδική  βιοτεχνία  απότέλεσμα  της αγάπης τους για την ελιά.

"Γιατί μεγαλώσαμε με τις ελιές, και το μεράκι που μας διακατέχει, σφραγίσαμε με την μοναδική και καθαρή δουλειά μας τον κλάδο της μεταποίησης του ξύλου της ελιάς. Με το ξύλο του ευλογημένου αυτού δέντρου, φτιάχνουμε χρηστικά αντικείμενα και είδη διακόσμησης. Τα αντικείμενα αυτά είναι καλαίσθητα, προσεγμένα και πανέμορφα, γιατί όμορφο και μοναδικό είναι  το ίδιο το ξύλο της ελιάς, γι αυτό εξάλλου αποτυπώθηκε σε πίνακες από ζωγράφους και υμνήθηκε επί χιλιετίες από τους ποιητές. Η γκάμα των προιόντων μας είναι μεγάλη και συνεχώς προστίθενται και ανανεώνονται σχέδια, σύμφωνα με τις επιθυμίες των πελατών μας, είναι δε όλα φτιαγμένα με τεχνική και κυρίως με την αγάπη μας για τη Λαική Τέχνη. Η πρώτη ύλη , δηλαδή τα ξύλα της ελιάς,  προέρχονται από λεσβιακούς ελαιώνες και τα προμηθευόμαστε από αγρότες, που κλαδεύουν τα λιόδεντρα τους κάθε χρόνο, ώστε αυτά να παραμείνουν υγιή, για να τους προσφέρουν απλόχερα τον καρπό τους" αναφέρουν οι δημιουργοί του  "The Olivewood House"

 

Το μοναδικά προϊόντά τους:


Είδη Οικιακής Χρήσης αποκλειστικά από λεσβιακό ξύλο ελιάς. Τα περισσότερα εξ' αυτών είναι επικαλυμμένα με γνήσιο ελαιόλαδο. Μπορείτε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να τα φρεσκάρετε κι εσείς με ελαιόλαδο, με ένα υγρό πανί. Πλένονται κανονικά, όπως τα υπόλοιπα σκεύη σας. Τα υπόλοιπα είναι λουστραρισμένα με οικολογικό ματ βερνίκι.

 

 


Είδη Διακόσμησης αποκλειστικά από λεσβιακό ξύλο ελιάς. Τα περισσότερα εξ' αυτών είναι επικαλυμμένα με γνήσιο ελαιόλαδο. Μπορείτε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να τα φρεσκάρετε κι εσείς με ελαιόλαδο, με ένα υγρό πανί. Τα υπόλοιπα είναι λουστραρισμένα με οικολογικό ματ βερνίκι.

 


Είδη Προσωπικής Χρήσης αποκλειστικά από λεσβιακό ξύλο ελιάς. Τα περισσότερα εξ' αυτών είναι επικαλυμμένα με γνήσιο ελαιόλαδο. Μπορείτε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να τα φρεσκάρετε κι εσείς με ελαιόλαδο, με ένα υγρό πανί. Τα υπόλοιπα είναι λουστραρισμένα με οικολογικό ματ βερνίκι. Ενεργήστε οικολογικά.

 

 

Στην γκάμα των προϊόντων  συνεχώς προστίθενται και ανανεώνονται σχέδια, σύμφωνα με τις επιθυμίες  και τις παραγγελίες των πελατών . Το εργαστήριο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1988 και πριν 3 χρόνια  δημιούργηθηκε και ο εκθεσίακός χώρος. Στη φετινή κοπή της πίτας του Δήμου Λέσβου η επιχείρηση βραβεύτηκε με έπαινο για τη συμμετοχή της σε δράσεις προβολής της Λέσβου.  Επίσης διακρίσεις έχει αποσπάσει και από το TripAdvisor στην αντίστοιχη ενότητα.

 

Η οικογενειακή επιχείρηση Olive Wood Handicraft, του Μ. Προδρόμου, βρίσκεται σε μία ιδιώκτητη περιοχή στο χωριό Πάμφιλα, περίπου 7 χιλιόμετρα μακριά από την Μυτιλήνη,.

Ταχυδρομική Διεύθυνση : Μιχαήλ Προδρόμου, Πάμφιλα-Μυτιλήνη, 81100, Λέσβος, Ελλάδα

Τηλέφωνο & Φαξ :22510.32083

f: theolivewoodhouse

w: http://www.olivewoodcraft.com/

 

Μοιράσου το άρθρο!