Αφιερώματα

09/03/2023 - 10:32

Πλατεία Μυτιλήνης στην Ιαπωνία!

Ουσιμάντο, το παραθαλάσσιο θέρετρο στο «Αιγαίο της Ιαπωνίας» στην εσωτερική θάλασσα Σέτο που χωρίζει τα τρία από τα τέσσερα μεγάλα ιαπωνικά νησιά, το Χονσού, το Σικόκου και το Κιούσου.

Η όμορφη αυτή πόλη είναι αδελφοποιημένη από το 1982 με την Μυτιλήνη και προς τιμήν της πρωτεύουσας της Λέσβου εγκαινιάστηκε το 1997 η Πλατεία της Μυτιλήνης, σε μια περιοχή που θυμίζει Ελλάδα, με ελαιόδεντρα και πανέμορφη θέα στη θάλασσα. To 2004 το Ουσιμάντο ενοποιήθηκε με δύο άλλους δήμους και δημιουργήθηκε η πόλη Σετούτσι.

 

 

Η Πλατεία Μυτιλήνης στο Ουσιμάντο

Η πρώτη αδελφοποίηση Ελλάδας-Ιαπωνίας πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου του 1982, με τη Μυτιλήνη και την παραλιακή πόλη Ουσιμάντο στο νομό Οκαγιάμα στο νότιο τμήμα της νήσου Χονσού. To 2004 η πόλη μετονομάστηκε σε Σετούτσι μετά την ενοποίηση με δύο γειτονικές κωμοπόλεις. Η περιοχή έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη Μυτιλήνη όπως οι φυσικές ομορφιές, η καλλιέργεια της ελιάς και το κλίμα. Μάλιστα η θάλασσα (Σετό Ναϊκάι) όπου βρίσκεται το Ουσιμάντο, συχνά αποκαλείται το Αιγαίο της Ιαπωνίας (ή της Ανατολής).
Την 15η επέτειο της αδελφοποίησης (1997) εγκαινιάστηκε στο Ουσιμάντο η Πλατεία Μυτιλήνης ミティリニ広場 (στην πινακίδα στα ελληνικά και αγγλικά αναγράφεται ως πάρκο).

Φωτ.: Junko Nagata ©GreeceJapan.com
Φωτ.: Junko Nagata ©GreeceJapan.com
Φωτ.: Junko Nagata ©GreeceJapan.com
Φωτ.: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

 

Μοιράσου το άρθρο!