Αγροτικά - Αλιεία

20/10/2023 - 20:44

27 Οκτωβρίου έρχεται το τσεκ....

Την επόμενη Παρασκευή, στις 27 Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει η πληρωμή της προκαταβολής των επιδοτήσεων του 2023, σύμφωνα με πληροφορίες του Agrocapital.

Η πληρωμή θα αφορά όλες τις κατηγορίες ενισχύσεων, συμπεριλαμβανομένων αυτής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ 2023), των άμεσων ενισχύσεων, των ενισχύσεων για το ζωικό κεφάλαιο, των ενισχύσεων για τις ορεινές περιοχές και των ενισχύσεων για τα μικρά νησιά.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η εξόφληση των ενισχύσεων είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Δεκεμβρίου. 

Πάντως, αγρότες από όλη την Ελλάδα που επικοινώνησαν με το Agrocapital, εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί ως προς την ημερομηνία των πληρωμών λέγοντας πως «αν αναλογιστεί κανείς τα όσα έχουν γίνει με τις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ και συγκεκριμένα με τα οικολογικά σχήματα, δεν θα είναι απίστευτο να πάνε πιο πίσω οι πληρωμές». 

Σημείωσαν μάλιστα πως τα χρήματα που αναμένουν στους λογαριασμούς τους εκτιμάται ότι θα είναι «ψαλιδισμένα» μη πιστεύοντας ουσιαστικά τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ότι όλα είναι καλά και ότι η πληρωμή θα κυλήσει κανονικά. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ποσό των επιδοτήσεων που έλαβαν ως προκαταβολή οι αγρότες στο τέλος Οκτωβρίου το 2022 έφτασε το 657 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος εκτιμάται ότι θα φτάσει περίπου 500 εκατ. ευρώ. 

Όπως και αν έχει οι μειώσεις στα χρήματα που θα λάβουν οι παραγωγοί θα είναι μεγάλες, κάτι το οποίο αναμένεται να διαπιστωθεί εντός λίγων ημερών. 

Μοιράσου το άρθρο!