Αγροτικά - Αλιεία

17/06/2021 - 13:30

32 κτηνοτρόφοι της Λέσβου πέτυχαν την πρόσθετη αποζημίωση για την απώλεια των κοπαδιών τους - Ευχαριστίες στο Χ. Αθανασίου

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Λέσβου «ο Ταξιάρχης», εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Λέσβου κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, για τις συντονισμένες ενέργειές του στην υποστήριξη του αιτήματός μας για την αποζημίωση που εξασφαλίστηκε από το πρόγραμμα de minimis του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσον αφορά την πρόσθετη αποζημίωση (όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ Β΄ 2507/14-6-2021), για την απώλεια παραγωγής των 32 κοπαδιών ισάριθμων κτηνοτρόφων της Λέσβου, που τα ζώα τους θανατώθηκαν λόγω της προσβολής από τη ζωονόσο της ευλογιάς την περίοδο 2017-2018.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Σύλλογός μας του έθεσε το σχετικό αίτημα στον κ. Αθανασίου και εκείνος μας υποσχέθηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίησή του, γνωρίζοντάς μας και τη δυσκολία που υπήρχε, δεδομένου ότι είχε παρέλθει αρκετός χρόνος από τότε, είχαν αποζημιωθεί τα θανατοθέντα ζώα και έπρεπε από την αρχή να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία, προκειμένου να τεκμηριωθεί η απώλεια σε γάλα και κρέας που θα παρήγαγαν τα ζώα μας που υπέστησαν αναγκαστική σφαγή.

Σήμερα ενάμιση χρόνο μετά το άιτημά μας ικανοποιείται, κάτι που έμοιαζε με χαμένη υπόθεση πριν δυο χρόνια.

   

Ο Πρόεδρος    Χαράλαμπος Καπιωτάς                                   

Ο Γραμματέας  Χρήστος Αναγνωστής

 

Μοιράσου το άρθρο!