Αγροτικά - Αλιεία

15/11/2019 - 18:31

Άνοιξε από σήμερα ο Κόλπος Καλλονής για τα χάβαρα

Από σήμερα 15 Νοεμβρίου, με μικρή καθυστέρηση δύο εβδομάδων περίπου, άνοιξε η φετινή περίοδος οστρακαλιείας για τον Κόλπο Καλλονής.

Συγκεκριμένα από σήμερα είναι σε ισχύ η  άρση υγειονομικών μέτρων, στα πλαίσια του προγράμματος παρακολούθησης της ζώνης παραγωγής των ζώντων δίθυρων μαλακίων ως προς το είδος οστράκων χάβαρα, που προέρχονται από τον κόλπο Καλλονής Λέσβου.

Χθες η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενημερώθηκε ότι τα αποτελέσματα των εκθέσεων δοκιμών των Μικροβιολογικών Εξετάσεων του Τμήματος Υγιεινής Τροφίμων της
Διεύθυνσης Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών, δείχνουν ότι δεν ανιχνεύθηκαν αυξημένες τιμές στα δείγματα οστρακοειδών του είδους "χάβαρα"  από τον κόλπο Καλλονής Λέσβου, στις εξετάσεις για Escherichia Coli.

Μετά και τα τελευταία αποτελέσματα ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα κ. Παναγιώτης Κουφέλος αποφάσισε την άρση των υγειονομικών μέτρων που είχαν επιβληθεί. Επομένως από σήμερα 15 Νοεμβρίου 2019 επιτρέπεται  η αλιεία, συγκομιδή, διακίνηση, και διάθεση στην αγορά κατόπιν εξυγίανσης οστράκων του είδους «χάβαρα», από τον κόλπο Καλλονής Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!