Αγροτικά - Αλιεία

05/07/2024 - 09:16

Δευτέρα 15 Ιουλίου η 2η γενική διαβροχή για την καταπολέμηση του δάκου στη Λέσβο

Την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 θα ξεκινήσει (εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν)  η δεύτερη  Γενική Διαβροχή στη Λέσβο για την καταπολέμηση του δάκου. 

Επίσημη ενημέρωση θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες.

Τα πρώτα μηνύματα για τη φετινή ελαιοπαραγωγή είναι αισιόδοξα και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μια εξαιρετική χρονιά. 

Το φυτοπροστατευτικό προϊόν  που θα χρησιμοποιηθούν στην δεύτερη γενική διαβροχή   το SUCCESS 0,24 CB.

 

Υπενθυμίζουμε τις οδηγίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας :


Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής του Νησιού μας θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος της Δακοκτονίας.

Παρακαλούνται:

1)Oι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών- Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.

2)Οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να τοποθετήσουν παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός.

3)Ο Δήμος, Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση Αγροτικών δρόμων, Ανακοινώσεις κλπ)

 

Μοιράσου το άρθρο!