Αγροτικά - Αλιεία

14/05/2013 - 07:36

Διεθνής ... βιολογική διάκριση για λεσβιακό ελαιόλαδο

Διεθνής ... βιολογική διάκριση για λεσβιακό ελαιόλαδο

Μ

ε επιτυχία ολοκληρώθηκε για 18η συνεχή χρονιά ο Διεθνής Διαγωνισμός Βιολογικού Ελαιολάδου BIOL INTERNATIONAL 2013 στην Άντρια της Ιταλίας.

Στο φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 360 διαφορετικές ετικέτες ελαιολάδου από συνολικά 15 χώρες, ενώ ειδικά από την Ελλάδα υπήρξαν συνολικά 20 διαφορετικές συμμετοχές.

Η διεθνής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από 29 πιστοποιημένους γευσιγνώστες ελαιολάδου καθώς και μία ομάδα παιδιών για την επιλογή ειδικού βραβείου ελαιολάδου (Biolkids), ανέδειξε τα παρακάτω Ελληνικά ελαιόλαδα:

Χρυσός Νικητής: EPIKOUROS ORGANIC PRODUCTS LTD-“EPIKOUROS ORGANIC OLIVE OIL” (Καλαμάτα Μεσσηνίας)

Ασημένοι Νικητές:

EIRINI PLOMARIOU-“EIRINI PLOMARIOU” (Πλωμάρι Λέσβου)
SAKELLAROPOULOS ORGANIC FARMING- “ARMONIA” (Λακωνία, Σπάρτη)
LATZIMAS S.A.- “LATZIMAS” (Ρέθυμνο, Κρήτη)
ANOSKELI S.A.- “ANOSKELI” (Κίσσαμος, Χανιά)
EPIKOUROS ORGANIC PRODUCTS LTD- “EPIKOUROS DEMETER OLIVE OIL” (Καλαμάτα, Μεσσηνία)
FRIEDRICH BLAUEL & CO LTD- “MANI BLAUEL” (Μάνη, Μεσσηνία)
TERRA CRETA SA-“TERRA CRETAESTATE” (Χανιά, Κρήτη)


info:

ΕΙΡΗΝΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ/ EIRINI PLOMARIOU

Επιχείρηση:
Νίκος Καλαμποκάς

Περιοχή Παραγωγής:
Πλωμάρι Λέσβου

Πληροφορίες:
Σεβόμενοι την βιοποικιλότητα του νησιού μας καλλιεργούμε και παράγουμε βιολογικό ελαιόλαδο με φυσικά αρώματα άγριας αγκινάρας, φρεσκοκομμένου χόρτου και πικραμύγδαλου.
Το βραβευμένο Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
ΕIRINI ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ δεν περνάει κανένα στάδιο επεξεργασίας ή φιλτραρίσματος και έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως...100% φυσικός χυμός ελιάς!
Το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΕIRINI ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ κατέκτησε το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΕΥΣΗΣ στον 1ο Διαγωνισμό Ελληνικών Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων που έγινε στο 2ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Αθήνα τον Μάιο του 2008.
Επίσης στην Καλιφορνια τον Ιουνιο 2009 χαρακτηρίστηκε BEYOND EXTRA VIRGIN και την ιδια χρονιά βραβευτηκε με το MARIO SOLINAS στην Ισπανια.

ΕΙΡΗΝΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ/ EIRINI PLOMARIOU Επιχείρηση: Νίκος Καλαμποκάς Περιοχή Παραγωγής: Πλωμάρι Λέσβου Πληροφορίες: Σεβόμενοι την βιοποικιλότητα του νησιού μας καλλιεργούμε και παράγουμε βιολογικό ελαιόλαδο με φυσικά αρώματα άγριας αγκινάρας, φρεσκοκομμένου χόρτου και πικραμύγδαλου. Το βραβευμένο Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΕIRINI ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ δεν περνάει κανένα στάδιο επεξεργασίας ή φιλτραρίσματος και έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως...100% φυσικός χυμός ελιάς! Το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΕIRINI ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ κατέκτησε το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΕΥΣΗΣ στον 1ο Διαγωνισμό Ελληνικών Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων που έγινε στο 2ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Αθήνα τον Μάιο του 2008. Επίσης στην Καλιφορνια τον Ιουνιο 2009 χαρακτηρίστηκε BEYOND EXTRA VIRGIN και την ιδια χρονιά βραβευτηκε με το MARIO SOLINAS στην Ισπανια.

Μοιράσου το άρθρο!