Αγροτικά - Αλιεία

08/10/2021 - 12:30

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Λέσβο στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμμαχία για Συμβίωση ΙΙ»

Το τελευταίο σεμινάριο για το έργο «Συμμαχία Για Συμβίωση ΙΙ» θα διεξαχθεί στην καφετέρια «Ακτή» στην Καλλονή Λέσβου στις 08 Οκτωβρίου του 2021 και ώρα 12:30 μ.μ.. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμμαχία για Συμβίωση ΙΙ».

Στόχος του σεμιναρίου αποτελεί η κατάρτιση των αρμόδιων αρχών, των τοπικών φορέων και των αλιέων σε θέματα που αφορούν στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών, καρχαριών και βάτων, καθώς και τις τεχνικές ασφαλούς απελευθέρωσής τους.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν σχετικά με τα είδη θαλάσσιων χελωνών, καρχαριών και βάτων, που εντοπίζονται στην Ελλάδα, την ισχύουσα νομοθεσία για το καθεστώς προστασίας τους, αλλά και για τεχνικές ασφαλούς χειρισμού και απελευθέρωσης μέσω ρεαλιστικών ομοιωμάτων θαλάσσιας χελώνας, καρχαρία και βάτου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea σε συνεργασία με το MEDASSET- Ελλάς και το Tμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και χρηματοδοτείται από το μέτρο: «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες», στον άξονα «Καινοτόμες Δράσεις» του χρηματοδοτικού προγράμματος: «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις 2020» του Πράσινου Ταμείου.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα κατά της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Για περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο παρακαλώ επικοινωνήστε στο 2313090696 και μέσω email: info@isea.com.gr

Μοιράσου το άρθρο!