Αγροτικά - Αλιεία

08/10/2019 - 06:38

Έρχεται η προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης

Το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται να πληρωθεί η πρώτη φάση της βασικής ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών για το 2019 ( με πιθανότερη ημερομηνία την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου). 

Η πληρωμή θα αφορά την προκαταβολής (70%) της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2019 προς τους δικαιούχους - ενεργούς - αγρότες. Η πληρωμή θα αφορά και τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων ( για όσες αιτήσεις έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία).

H διαδικασία της πληρωμής είναι μια σύνθετη διαδικασία  που χρειάζεται ορισμένες μέρες για να ολοκληρωθεί, προκειμένου να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη και αστοχίες κατά την ημέρα της πληρωμής της προκαταβολής του τσεκ των αγροτών.

Για την πληρωμή πρέπει να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενοι αναγκαίοι, από τον Κοινοτικό Κανονισμό διασταυρωτικοί έλεγχοι και όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες από πλευράς Υπουργείου και του εποπτευόμενου φορέα, του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε η πληρωμή της προκαταβολής του περίπου 1 δις € να πληροί τις απαιτήσεις της κοινοτικής νομοθεσίας.

Αξίζει να τονιστεί ότι για ακόμη μια εβδομάδα θα παραμένει ανοιχτό το σύστημα για διοικητικές πράξεις του ΟΣΔΕ 2019. Από τις 16 Οκτωβρίου το σύστημα θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η αποστολή των στοιχείων της πληρωμής. 

Μοιράσου το άρθρο!