Αγροτικά - Αλιεία

30/01/2020 - 21:11

Eξευτελιστικές τιμές σε λάδι και γάλα - Κινητοποίηση αγροτών κτηνοτρόφων στη Μυτιλήνη

Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων έγινε σήμερα στις 11:30 πμ στην πλατεία Μαρτύρων του ΙΚΑ Μυτιλήνης μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου. 

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Στρατή Κόμβο, αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις εξευτελιστικές τιμές του ελαιολάδου και του γάλακτος, για την εκτεταμένη δακοπροσβολή αλλά και σε άλλα βασικά προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο με αποτέλεσμα οι αγρότες να μη βγάζουν τα έξοδά τους, να απογοητεύονται, «να εγκαταλείπουν τα κτήματα και τα ζώα τους και να αναζητούν μεροκάματο σε μεγάλους παραγωγούς».

Η πορεία των παραγωγών κατέληξε στον προαύλιο χώρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με σκοπό να επιδώσουν ψήφισμα στη Γενική Γραμματέα Χριστιάννα Καλογήρου. Οι αγρότες ζήτησαν να κατέβει η ίδια η Γενική Γραμματέας για να παραλάβει το ψήφισμα. Εκείνη αρνήθηκε και ζήτησε μικρή αντιπροσωπεία από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να ανέβει στο γραφείο της να συζητήσουν εκεί. 

Μετά από αρκετή ώρα διαμαρτυρίας των παραγωγών, η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε και οι αγρότες έφυγαν με πικρία και θυμό. Ωστόσο οι διοργανωτές ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις, ευελπιστώντας σε μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων.

Μοιράσου το άρθρο!