Αγροτικά - Αλιεία

20/07/2021 - 07:08

Φωτιά στο Συνεταιρισμό Μεσοτόπου: Τι ζημιά καλύπτεται από το ασφαλιστήριο

Μεγάλη ζημιά υπέστη από φωτιά ο αγροτικός συνεταιρισμός στο Μεσότοπο της Λέσβου από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 4:30 την Τρίτη 13 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο insurancedaily.gr ο Γενικός Διευθυντής του συνεταιρισμού κ. Μ. Κωνσταντιδέλλης η φωτιά έχει προκαλέσει απώλειες περί των 4 εκατ. ευρώ.

“Η καταστροφή είναι μεγάλη στις κτιριακές υποδομές και σε μηχανολογικό εξοπλισμό. Υπολογίζουμε ότι πάνω από 2 εκατ. είναι η ζημιά στις ζωοτροφές, ενώ κάηκαν και μηχανήματα καινούργια μεγάλης αξίας που προορίζονταν για τη νέα τυροκομική μονάδα. Υπάρχει ασφάλιση η οποία καλύπτει γύρω στις 300.000 ευρώ από τη συνολική ζημιά.”

Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς δήλωσε ότι οι αρμόδιες αρχές και η πυροσβεστική ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα “απευχόμαστε οι εξελίξεις να δείξουν ότι πίσω από την καταστροφή αυτή υπήρχε ανθρώπινο χέρι. Από τον συνεταιρισμό επιβιώνουν 350 οικογένειες και συντηρούνται 20 θέσεις εργασίας.

Μέσα στις 2 τελευταίες δεκαετίες σημείωσε αλματώδη ανάπτυξη. Αναμένουμε τώρα από το κράτος πράξεις, να μας στηρίξουν. Θα απευθυνθούμε και σε τράπεζες αλλά περιμένουμε η πολιτεία να μας στηρίξει για να ξαναχτίσουμε ότι κάηκε”.

Μοιράσου το άρθρο!