Αγροτικά - Αλιεία

29/10/2012 - 21:34

Greenpeace : Στήριξε τους παράκτιους ψαράδες

Greenpeace : Στήριξε τους παράκτιους ψαράδες

 

 

Στις 18 Νοεμβρίου, παράκτιοι ψαράδες από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα βρεθούνγια πρώτη φορά μαζί, σε μία συνάντηση στις Βρυξέλλες που οργανώνουν με τη βοήθεια της Greenpeace. Θα συζητήσουν και θα υπογράψουν ένα κοινό Μανιφέστο για να το παραδώσουν στους Ευρωβουλευτές και υπουργούς Αλιείας.

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή μέχρι και το Μάιο, οι μηχανότρατες θα «ξυρίζουν» το βυθό από κάθε μορφή ζωής, θα σπαταλούν πετώντας ως άχρηστα περισσότερους από 15.000 τόνους εμπορεύσιμων ψαριών και θα διοχετεύουν παράνομα ψάρια σε μικρό μέγεθος (γόνο) στην αγορά.

Η Κοινή Αλιευτική Πολιτική της Ευρώπης αναθεωρείται για πρώτη φορά σε μία δεκαετία και με αυτόν τον τρόπο οι παράκτιοι ψαράδες θα διεκδικήσουν ενωμένοι την πραγματική αλλαγή αυτού του μοντέλου εκμετάλλευσης των θαλασσών μας. 

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό και ζητάμε τη δική σου πολύτιμη συμμετοχή.

Υπόγραψε και στήριξε τον αγώνα των παράκτιων ψαράδων και των τοπικών κοινωνιών που εκπροσωπούν.

Είναι πολύ σημαντικό να τους στηρίξουμε, καθώς οι σημερινές πολιτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδοευνοούν τα μεμονωμένα συμφέροντα των πιο ισχυρών, δηλαδή των μεγάλων αλιευτικών σκαφών. Τα σκάφη αυτά συντηρούνται χάρη σε επιδοτήσεις που πληρώνουμε εμείς, οι φορολογούμενοι ευρωπαίοι πολίτες. Και παρά το γεγονός ότι οι παράκτιοι ψαράδες αντιπροσωπεύουν το 80% των Ευρωπαίων αλιέων, καρπώνονται μόνο το 20% των της διαθέσιμης ψαριάς. Το υπόλοιπο 80% πηγαίνει στην καταστροφική βιομηχανική αλιεία.

Χάρη σε σένα μπορέσαμε να φτάσουμε ως εδώ και τώρα συνεχίζουμε. Αυτή η καταστροφή πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Μαζί μπορούμε να γίνουμε μία φωνή με τους παράκτιους ψαράδες και να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον με αρκετό ψάρι στο πιάτο μας και περισσότερο στις θάλασσες.

Μοιράσου το άρθρο!