Αγροτικά - Αλιεία

28/03/2019 - 18:17

Το χρήμα ήρθε.... Πληρώθηκε η στρεμματική για τους ελαιώνες στη Λέσβο

Καλά νέα για τους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου. 

Σήμερα το απόγευμα  πιστώθηκαν τα χρήματα της στρεμματικής ενίσχυσης για τους ελαιώνες του Αιγαίου.

Από  σήμερα το απόγευμα   Πέμπτη 28 Μαρτίου  2019  τα χρήματα είναι διαθέσιμα για τους παραγωγούς που έχουν στην κατοχή τους κάρτα ανάληψης μέσω ΑΤΜ, ενώ από το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου από τα υποκαταστήματα των τραπεζών της περιοχής τους.

Το ποσό πληρωμής   είναι στα 14,5 ευρώ / στρέμμα ελαιώνα.

Συνολικά  ο ΟΠΕΚΕΠΕ «έδωσε» 8.400.538,19 ευρώ για το μέτρο της «Ενίσχυσης για την διατήρηση των παραδοσιακών ελαιώνων» (σε 32.395 δικαιούχους)

 

Παρέχεται η δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης των δικαιούχων με τους εξής τρόπους:

  • Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Καρτέλα του Αγρότη»

(https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab/#/login). Για να είναι δυνατή η είσοδος στην εφαρμογή είναι απαραίτητη η λήψη κωδικού και η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού από τη σελίδα https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ στην επιλογή “Εγγραφή”.  Επισημαίνεται ότι παραγωγοί, οι οποίοι έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης online για τα έτη 2014-2018 ή συμμετέχουν σε κάποιο μέτρο αγροτικής ανάπτυξης ΔΕΝ απαιτείται να παραλάβουν εκ νέου κωδικό.

  • Μέσω της ενότητας Ψηφιακές Υπηρεσίες του portal ΙΡΙΣ (https://iris.gov.gr/) με χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών (taxisnet).

Μοιράσου το άρθρο!