Αγροτικά - Αλιεία

02/09/2013 - 15:22

Χρυσό βραβείο στο λεσβιακό ελαιόλαδο «Μερόπη»

style="text-align: justify;">ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ GREAT TASTE AWARDS 2013
Χρυσό βραβείο στο ελαιόλαδο "Μερόπη"
Σημαντική διάκριση για το λεσβιακό ελαιόλαδο που αναδείχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού
 
του Στρατή Σαμιώτη / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου
 
Δύο χρυσά αστέρια φέρνει στη Λέσβο από το Λονδίνο το ελαιόλαδο "Μερόπη" με τη διάκριση που επέτυχε σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας στον κόσμο ο οποίος γίνεται στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τροφίμων Great Taste Awards.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού γευσιγνωσίας ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες με το ελαιόλαδο "Μερόπη" της οικογένειας Μακρόπουλου να βρίσκεται ανάμεσα στα προϊόντα που βραβεύτηκαν αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά και την ποιότητα του λεσβιακού ελαιολάδου σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. 
Το παραπάνω, καθώς ο διαγωνισμός γευσιγνωσίας Great Taste Awards καταγράφει πάρα πολλές συμμετοχές από το εξωτερικό και την Ελλάδα από μία ευρεία γκάμα προϊόντων με ιδιαίτερα ποιοτικά στάνταρντς μεταξύ των οποίων και το τυποποιημένο ελαιόλαδο. Υπενθυμίζουμε δε, ότι στον ίδιο διαγωνισμό έχει αποσπάσει σε παρελθόντα έτη δύο φορές χρυσό βραβείο ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Αλυφαντών "παίρνοντας φτερά" ώστε να ανοίξει νέες αγορές για το Λεσβιακό μέλι.
 
Το ελαιόλαδο "Μερόπη"
Το έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο "Μερόπη" της οικογένειας Μακρόπουλου τυποποιείται από την παραγωγή του ορεινού ελαιώνα της Γέρας εσωκλείοντας μέσα στη συσκευασία του την αγάπη και το μεράκι για ποιοτικό προϊόν. Για πρώτη φορά διατέθηκε τυποποιημένο στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2012 καταφέρνοντας να κάνει σύντομα αισθητή την παρουσία του με διακρίσεις μέσα από τις συμμετοχές του σε διαγωνισμούς. Τελευταίο βραβείο πριν την παρούσα χρυσή διάκριση ήταν αυτό που απέσπασε στον διαγωνισμό ΚΟΤΙΝΟΣ 2013  όπου απονεμήθηκε στην οικογένεια χρυσό βραβείο ποιότητας, καθώς και Χάλκινο βραβείο συσκευασίας. Η βράβευση του "Μερόπη" για τη συσκευασία ουσιαστικά έβαλε το νησί μας στο "παιχνίδι"  και αυτής της κατηγορίας όπου η Λέσβος υστερούσε έναντι άλλων περιοχών της Ελλάδας παρότι στην ποιότητα και τη γεύση, τα ντόπια ελαιόλαδα κατακτούν συνεχώς διακρίσεις.
Είχε προηγηθεί η βράβευση του "Μερόπη" με χάλκινο βραβείο γεύσης στο ξεκίνημα του κατά σο 5ο  Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου.
 
Η οικογένεια Μακρόπουλου  
Μπορεί στην τυποποίηση η οικογένεια Μακρόπουλου να "βγήκε στην αγορά" το 2012 με το "Μερόπη" οι ίδιοι όμως μετρούν πάνω από μία δεκαετία στην καλλιέργεια ελιάς και την παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου που ξεκίνησαν το 2001.
«Η οικογένειά μας ασχολείται μόνο με την παραγωγή βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου που προέρχεται από την ποικιλία της ελιάς «Κολοβή», το οποίο και τυποποιούμε σε γυάλινες φιάλες των 250ml και 500ml. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και σε μεταλλικό δοχείο του ενός λίτρου και των 5λίτρων» ανέφεραν στην εφημερίδα μας τα μέλη της οικογένειας Μακρόπουλου επισημαίνοντας ότι το “Μερόπη” εσωκλείει ιδιαίτερα αρώματα που οφείλονται σε βότανα, όπως η αγριολεβάντα, το θυμάρι, η ρίγανη και τα σχίνα τα οποία ευδοκιμούν μέσα στα ελαιοκτήματα της οικογένειας.
 
Στο Λονδίνο
Τα δύο χρυσά αστέρια για το "Μερόπη" ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές του διαγωνισμού Great Taste Awards 2013 αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο για τα επόμενα βήματα του προϊόντος στην αγορά. Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε πως στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω απ 300 κριτές γεύσης. Μερικές από τις κριτικές που έγραψαν οι κριτές το "Μερόπη" είναι: «Εξαιρετικό! Η μυρωδιά του πραγματικά δελεαστική, αρώματα βοτάνων και χόρτου». «Ντελικάτη, πιπεράτη γεύση που διαρκεί στον ουρανίσκο. Εξαιρετικά ισορροπημένη αίσθηση στο στόμα με μία ελαφρώς πιπεράτη επίγευση»,  «υπέροχη γεύση χορταρικών και λεμονιού που διαρκεί στο στόμα».
Σχολιάζοντας για το νέο εξαιρετικά σημαντικό χρυσό βραβείο που προστέθηκε στην "φαρέτρα" της οικογένειας, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Ανδρέας Μακρόπουλος  επισήμανε ότι αποτελεί ηθική επιβράβευση τόσο για τον ίδιο όσο και για τους γονείς και την αδελφή του για την επιμονή τους στην ποιότητα του προϊόντος με κάθε κόστος.
«Οι επίπονες και διαρκείς προσπάθειες μας συνεχίζουν να επιβραβεύονται και αυτό μας κάνει όλους υπερήφανους» είπε στα "Νέα της Λέσβου"
 

Μοιράσου το άρθρο!