Αγροτικά - Αλιεία

05/12/2013 - 06:59

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο Φεστιβάλ Μελιού

Γ

ια 2η φορά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετέχει στο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού που θα γίνει στις6| 7| 8 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Ηρακλής Βερβέρης δήλωσε :

"για δεύτερη χρονιά συμμετέχουμε στο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού , για να προβάλουμε το μέλι που παράγεται στα νησιά μας. Ιδιαίτερα το μέλι που παράγεται στο  νησί μας είναι εξαιρετικής ποιότητας , μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στις ποιο δύσκολες αγορές , αρκεί να προβληθεί σταθερά και με συνέπεια. Καλούμε τους παραγωγούς μελιού να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που τους δίνεται".
Ο οργανωτής του Φεστιβάλ μας γνωστοποιεί το γεγονός με την παρακάτω ανακοίνωση :
"Την ερχόμενη Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου ανοίγει τις πύλες του το 5ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας. Το μέλι…  θα ρέει άφθονο στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας αφού περισσότεροι από 150 μικροί παραγωγοί θα προσκαλούν το κοινό να απολαύσουν το μέλι τους.
Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν μέλι, από τους ίδιους τους παραγωγούς, από όλες τις περιοχές της χώρας μας που παράγουν αγνό – ποιοτικό μέλι, όπως Βυτίνα, Χαλκιδική, Κρήτη, Μεσσηνία, Ηλεία, Ικαρία, Κάρπαθο, Κέα, Λήμνο, Λέσβο, Τήνο, Ιωάννινα αλλά και το Άγιο Όρος.
Πολλά κεράσματα και παραδοσιακά εδέσματα θα περιμένουν τους επισκέπτες του Φεστιβάλ και οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου στον παιδότοπο του φεστιβάλ με εκδηλώσεις με κεντρικό θέμα «Γνωρίστε το μικρόκοσμο της μέλισσας».
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διήμερο Συνέδριο για το Μέλι & τα Προϊόντα του, η παρουσίαση του Βιβλίου εργαλείου διατροφής «Ένα πράσινο Παραμύθι… γεμάτο μέλι» από τους συγγραφείς του, γευσιγνωσίες μελιού και Γαστρονομικές Παρουσιάσεις από τη σχολή μαγειρικής Etoile Studies με ελληνικό μέλι.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι η προβολή & προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους εστίασης. Παράλληλα το φεστιβάλ αποτελεί τον τόπο για τη σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού."

Μοιράσου το άρθρο!