Αγροτικά - Αλιεία

27/02/2014 - 14:42

Μετά το «κράξιμο» ξύπνησε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τους νέους κτηνοτρόφους...

yle="text-align: justify;">Χρειάστηκε το  χθεσινό "κράξιμο" από το Lesvosnews.net και το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα ΝΕΑ της Λέσβου" για να ξυπνήσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και να «συμμορφώσει» το Δ/ντη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής κ. Σαχσαμάνογλου ώστε να μπορούν οι υποψήφιοι Νέοι Γεωργοί να εκδίδουν Μητρώο  Εκμετάλλευσης (Αιγοπροβάτων για τους περισσότερους). Η Δ/νση Κτηνιατρικής σταμάτησε να ζητάει άδεια λειτουργίας από τους υποψηφίους Νέους Γεωργούς. Αρκεί να υποδείξουν το αγροτεμάχιο στο οποίο θα εκδοθεί στο μέλλον η άδεια λειτουργίας.

Το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αναφέρει:

Από τη Δ/νση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι ένταξης στο μέτρο 112 «εγκατάσταση νέων γεωργών» του ΠΑΑ 2007 – 2013 για το έτος 2014 για να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να αποκτήσουν «Κωδικό Αριθμό Εκμετάλλευσης» και «Μητρώο Εκμετάλλευσης» πρέπει να είναι:

1ον Ήδη κάτοχοι ζωικού κεφαλαίου.

2ον Με παραχωρητήριο ή μισθωτήριο συμβόλαιο ή βεβαίωση του Δήμου να αποδεικνύεται η δυνατότητα φιλοξενίας των ζώων σε σταυλική εγκατάσταση που στερείται άδειας εγκατάστασης σύμφωνα με το Ν. 4056/12.

-----------

Επόμενως με βάση την παραπάνω ανακοίνωση όπως αναφέραμε  αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που υπήρξε σχετικά με την έκδοση Μητρώου Εκμετάλλευσης για τους υποψήφιους Νέους Γεωργούς. Για την έκδοση του Μητρώου Εκμετάλλευσης η Δ/νση Κτηνιατρικής έθετε μέχρι σήμερα ως προϋπόθεση την ύπαρξη άδειας λειτουργίας κτηνοτροφικής μονάδας δίνοντας δική της ερμηνεία στις εγκυκλίους των Υπουργείων .

Καλό θα είναι ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννάκης να ακούει εγκαίρως όσα συμβαίνουν και να μην ταλαιπωρούνται άδικα οι πολίτες !!!

Μοιράσου το άρθρο!