Αγροτικά - Αλιεία

18/02/2020 - 21:05

Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών στη Μυτιλήνη - Βρήκαν ΜΑΤ στη Γ.Γ. Αιγαίου

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου διοργάνωσε σήμερα στις 11:30 πμ μηχανοκίνητη πορεία που ξεκίνησε από χώρο απέναντι από το εργοστάσιο της ΔΕΗ, όπου έγινε η κεντρική ομιλία από τον Δημήτριο Καραγιάννη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα του κλάδου, τα οποία δημιουργούν απόγνωση στους αγρότες/κτηνοτρόφους.  

Τα οχήματα έφτασαν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκοντας άνδρες των ΜΑΤ παραταγμένους στην είσοδο του κτιρίου.  Την ίδια ώρα γινόταν πορεία από διαδηλωτές του Π.Α.Μ.Ε. που ένωσαν τις φωνές τους με τους αγρότες. 

Οι αγρότες/κτηνοτρόφοι ζήτησαν να συναντήσουν τη Γενική Γραμματέα Χρ. Καλογήρου προκειμένου να της επιδώσουν ψήφισμα.  Εκείνη όμως απουσίαζε και το παρέλαβε ο Παύλος Μιχαλακέλης Γενικός Διευθυντής στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Οι διαδηλωτές παρέμειναν για λίγο χρόνο συγκεντρωμένοι και έφυγαν δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους πιο δυναμικά και με νέες κινητοποιήσεις.

Επισημαίνεται ότι στο προηγούμενο συλλαλητήριο που έγινε 30/1/2020 η Γενική Γραμματέας αρνήθηκε να κατέβει από το γραφείο της να παραλάβει το ψήφισμα και να μιλήσει ανοιχτά στους συγκεντρωμένους.  Ζήτησε να συναντήσει μικρή αντιπροσωπεία από το ΔΣ της Ομοσπονδίας, οι αγρότες αρνήθηκαν και η συγκέντρωση διαλύθηκε.  

 

Χαρά Ζήκα / politispress.gr

Μοιράσου το άρθρο!