Αγροτικά - Αλιεία

19/09/2012 - 14:14

Οι Κρητικοί έκλεψαν το λαδοτύρι Μυτιλήνης!!!

Οι Κρητικοί έκλεψαν το λαδοτύρι Μυτιλήνης!!!

yle="text-align: justify; ">Επιστολή διαμαρτυρίας Προέδρου Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Θ. Καλογρίδη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την άθλια κλοπή της Προστατευόμενης Ονομασίας Πρόελευσης (ΠΟΠ) "Λαδοτύρι Μυτιλήνης".

Κρητικός επιχειρηματίας είχε την έμπνευση να αντιγράψει το λαδοτύρι χρησιμοποιώντας την ονομασία "Λαδοτυράκι" και έτσι να εκμεταλλευτεί την εμπορική αξία του δικού μας προϊόντος και να δημιουργεί σύγχυση στους καταναλωτές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η διάθεση του συγκεκριμένου προϊόντος στη Κρήτη έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες... απλά  τώρα το πήραμε είδηση που το είδαμε στο αεροδρόμιο Αθήνας....

 

 

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής

Προς Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, σε κατάστημα του αεροδρομίου της Αθήνας εντοπίστηκε προϊόν με ετικέτα «Λαδοτυράκι Κόφινας» που προέρχεται από Ε.Α.Σ. ΜΟΝΟΦΑΤΣΙΟΥ Ασήμι, Ηράκλειο Κρήτης. 

Σας υπενθυμίζουμε ότι η ονομασία "Λαδοτύρι" έχει κατοχυρωθεί από την ΕΕ ως προϊόν ΠΟΠ για σκληρά τυριά με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία παράγονται αποκλειστικά στη Λέσβο.

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, διότι η κατοχύρωση πιστοποιήσεων για τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει το νησί μας, αποτελεί κεφάλαιο για την περιοχή μας, η οποία βρισκόταν σε αναπτυξιακή υστέρηση σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα, πολύ πριν μας χτυπήσει η οικονομική κρίση.

Ήδη δεχόμαστε αθέμιτο ανταγωνισμό από άλλες χώρες από την παραποίηση επίσης πιστοποιημένων ως ΠΟΠ προϊόντων μας, όπως είναι η «ΦΕΤΑ», αλλά είναι τραγικό να δεχόμαστε τέτοιου είδους ανταγωνισμούς και εντός των συνόρων της χώρας μας.

Βέβαιοι για την θετική σας βούληση, αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας για την προστασία του συγκεκριμένου τοπικού μας προϊόντος.

Με την ευκαιρία αυτής της επιστολής θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για το Επιμελητήριό μας, να επισκεφτείτε τη Λέσβο, δίνοντάς μας την δυνατότητα να σας δείξουμε στον τόπο παραγωγής τα εξαιρετικά σε ποιότητα τοπικά αγροτικά μας προϊόντα.ς

 

Με εκτίμηση Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Θρασύβουλος Καλογρίδης

Μοιράσου το άρθρο!