Αγροτικά - Αλιεία

27/11/2019 - 10:11

Πληρώνονται Βιολογική Γεωργία και Βιολογική Κτηνοτροφία

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου

up date 28/11/2019 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η προγραμματισμένη πληρωμή των αγροπεριβαλλοντικών την Παρασκευή 29/11/2019 υπάρχει ενδεχόμενο να καθυστερήσει για μερικές ημέρες. 

-----

αρχική ανάρτηση

Με ανακοίνωση πληρωμών συνοδεύτηκε η παρουσίαση της νέας ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

Την   Παρασκευή 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή ύψους 120-130 εκατ. ευρώ που αφορά τα αγροπεριβαλλοντικά όπως βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, παραδοσιακοί ελαιώνες και σπάνιες φυλές.

Έως τη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων 1,2 δισ. ευρώ, που αφορούν, μεταξύ άλλων, την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης και τα υπόλοιπα της βασικής ενίσχυσης.

s

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης παρουσίασε τη νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και τον πρόεδρό του, αναπληρωτή καθηγητή Δρ Γρηγόρη Βάρρα, στη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο το μεσημέρι της Τρίτης (26/11/2019).

Ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι τα μέλη της νέας διοίκησης διαθέτουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που εγγυώνται την ομαλή συνέχεια της λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ ο οποίος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους οργανισμούς του Δημοσίου.

Παράλληλα, ο Υπουργός τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι οι δηλώσεις ΟΣΔΕ των αγροτών να γίνουν πιο φιλικές και εύχρηστες αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για την απλοποίησή τους» χωρίς όμως να χαθεί η συγκεντρωτική παροχή πληροφοριών από αυτές για οτιδήποτε αφορά τον αγροτικό κόσμο.

Επίσης ευχαρίστησε θερμά την απερχόμενη, υπό τον κ. Αθανάσιο Καπρέλη, διοίκηση του Οργανισμού τονίζοντας ότι η συνεργασία μαζί τους υπήρξε άψογη. Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος Δρ Βάρρας ευχαρίστησε τον κ. Βορίδη τονίζοντας ότι με την ομαλή αλλαγή της διοίκησης αποδεικνύεται στην πράξη η συνέχεια του κράτους.

«Αναλαμβάνουμε έναν Οργανισμό που διαχειρίζεται 2,8 δισ. ευρώ προς όφελος του συνόλου του αγροτικού κόσμου» δήλωσε δεσμευόμενος ότι ο ίδιος και τα μέλη της νέας διοίκησης θα πράξουν ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ορθή λειτουργία τους.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Αθ. Καπρέλης τόνισε ότι ο ίδιος και τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης εργάστηκαν επαγγελματικά, ευχαρίστησε τον κ. Βορίδη για την άριστη συνεργασία που είχαν και δεσμεύθηκε να σταθεί στο πλευρό της νέας διοίκησης αλλά και του Υπουργού.

Μοιράσου το άρθρο!