Αγροτικά - Αλιεία

08/05/2019 - 08:36

Προσωρινή... "βόμβα" για τη δακοκτονία στη Λέσβο

Εξελίξεις στο θέμα με τη δακοκτονία στη Λέσβο.

Η εταιρεία ΔΟΜΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ενημερώθηκε αργά χθες το βράδυ από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ότι έγινε δεκτή η αίτησή της για να παγώσει η διαδικασία του διαγωνισμού και να απαγορευθεί κάθε ανάθεση έργου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.

Μιλώντας στο Lesvosnews.net ο εκπρόσωπος της ΔΟΜΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ κ. Γιάννης Μάκρης ανέφερε ότι "αναμένουμε την οριστική εκδίκαση"  και ότι "υπάρχει μια σειρά από άλλα θέματα που αφορούν τις υπογραφές των Αρχιεργατών". 

Η χθεσινή απόφαση ουσιαστικά δένει προσωρινά τα χέρια της Περιφέρειας καθώς δεν μπορεί να προχωρήσει σε υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία του Χ. Παπαδέλλη  (που είναι ο προσωρινός μειοδότης του διαγωνισμού)

Πάντως η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες και θα υπάρξουν νέες εξελίξεις. 

 

Υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση από τη ΔΟΜΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ πριν από μερικές ημέρες:

«Η εταιρεία μας τηρώντας στάση υπευθυνότητας και σεβόμενη την νομιμότητα, περιμένει την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη, προκειμένου με αποφασιστικότητα να προβεί σε όλες τις έννομες ενέργειες για την προάσπιση των συμφερόντων της, οικονομικών και ηθικών. Η εξονυχιστική διερεύνηση από μέρους μας, των επιμέρους στοιχείων των προσφορών, μας δίνει την απόλυτη πεποίθηση ότι η εργολαβία της δακοκτονίας θα ανατεθεί στην εταιρεία μας.

Τα στοιχεία αυτά, με έγγραφα και αποδείξεις που βρίσκονται στα χέρια μας τεκμηριώνουν την πεποίθησή μας, διότι αυτά δεν είναι απλώς τυπικά αλλά ουσιαστικά και όχι μόνο. Η τήρηση της νομιμότητας στις διαδικασίες του διαγωνισμού, είναι η μόνη διασφάλιση της έγκαιρης και απρόσκοπτης έναρξης της δακοκτονίας. Παράλληλα, ενημερώνουμε τους αρχιεργάτες συνεργάτες μας, να μην πιστεύουν στις ψευδείς φήμες που διασπείρουν σκόπιμα εμπλεκόμενοι και μη παράγοντες, για τυχόν αποχώρηση της εταιρείας μας από τον διαγωνισμό και να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς που δέχονται».

Μοιράσου το άρθρο!