Αγροτικά - Αλιεία

25/11/2023 - 11:00

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023: προορισμός Ανεμώτια - Προσοχή στα καζάνια με ρακί και ρεβύθια...

“3η Συνάντηση Φιλίας και Επικοινωνίας” Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 στην Ανεμώτια

 

Με τον καιρό να’ ναι ΚΟΝΤΡΑ…η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ «Ο ΚΑΜΠΟΣ» καλούν τους κατοίκους της Λέσβου και τους επισκέπτες, γνωστούς και άγνωστους φίλους στην “3η Συνάντηση Φιλίας και Επικοινωνίας”, που θα πραγματοποιηθεί στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού.

 

Για ακόμα μια χρονιά, σε μια αυθόρμητη διαδραστική και συμμετοχική διαδικασία ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ στο ρακοκάζανο της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στη Βρυσάρα, θα συναντηθούμε μέσα σε αλκοολικούς ατμούς και θα έρθουμε κοντά συζητώντας, πίνοντας, τρώγοντας και τραγουδώντας.

Η εν λόγω “συνάντηση” αποσκοπεί στην κινητοποίηση των μελών των τοπικών κοινοτήτων, για την προάσπιση των κοινών πόρων και αγαθών, την κοινοκτημοσύνη, τη συμμετοχή, τη συνεργασία, τον πολιτισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.  

 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί, με έναν χαλαρωτικό περίπατο μέχρι τη Μονή Βουκόλων (Μοναστηρέλλι).

Στην επιστροφή, στις 13.00, το ρακοκάζανο θα ξεκινήσει την απόσταξη και τα αποστάγματα θα γεμίζουν τα ποτήρια των επισκεπτών. 

Η αίθουσα γευσιγνωσίας “Χρήστος Ατσικβάσης” θα είναι ανοιχτή για δοκιμές των κρασιών του Συνεταιρισμού, με φόντο την Έκθεση Φωτογραφίας του Γιώργου Πτερούντιου και θέμα - τι άλλο - την φθινοπωρινή Ανεμώτια. 

Το απόγευμα στις 17:00 θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του νέου εγχειρήματος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που αφορά στην ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών κυκλικής οικονομίας, για την αξιοποίηση γεωργοκτηνοτροφικών υποπροϊόντων του νησιού. 

ηηγ

Εν τω μεταξύ, ένα μικρότερο καζάνι θα βρίσκεται στη φωτιά, όπου θα μαγειρεύεται παραδοσιακή ρεβυθάδα. Όλοι και όλες μπορείτε να συνεισφέρετε γευστικά, με τις δικές σας σπεσιαλιτέ και τους αγαπημένους σας μεζέδες, φέρνοντας τρόφιμα στην αυτοδιαχειριζόμενη κουζίνα/ ψησταριά (κρεατικά, μαγειρευτά, πίτες, σαλάτες, κλπ), που θα μαγειρευτούν και θα…διατεθούν, επί τόπου... 

Μια ακόμα ολοήμερη συνάντηση από τα κάτω με φαγητό, άφθονο τσίπουρο, καλή μουσική και όμορφη παρέα... 

Σας περιμένουμε όλους...!!!

Μοιράσου το άρθρο!