Αγροτικά - Αλιεία

07/12/2022 - 15:40

Στη Λέσβο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου

Tην Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 θα επισκεφθεί το νησί της Λέσβου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κος Γεώργιος Γεωργαντάς, μετά από πρόσκληση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Ν. Λέσβου, κου Χαράλαμπου Αθανασίου και με τη συνεργασία του Προέδρου της Δ.Ε. Παραρτήματος Αιγαίου ΓΕΩΤ.Ε.Ε., κου Παναγιώτη Κατσαβέλλη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Υπουργός θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου στις 11:00 και στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 

--

 

Ο Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς βράβευσε τον αγρότη της χρονιάς 

Σε μια εκδήλωση ύμνο για τους Έλληνες αγρότες και σημείο αναφοράς για όλους τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, πραγματοποιήθηκε η 12η απονομή βραβείων του “Αγρότης της Χρονιάς” στην Θεσσαλονίκη.

Αγρότες και εκπρόσωποι από όλο το φάσμα της αλυσίδας αξίας της αγροτικής παραγωγής κατέκλυσαν το Porto Palace, δίνοντας για ακόμη μια φορά ψήφο εμπιστοσύνης στον Αγρότη της Χρονιάς.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, σημείωσε ότι μέσα από τα βραβεία αναδεικνύονται οι καλές πρακτικές και κάθε ένας από τους βραβευμένους αποτελεί σημείο αναφοράς και πρότυπο για το πώς πρέπει να εξελίσσεται η παραγωγική διαδικασία στη χώρα μας. Ο κ. Γεωργαντάς πρόσθεσε ότι ο τιμώμενος «Αγρότης της Χρονιάς» είναι ευπρόσδεκτος, οποιαδήποτε ημέρα επιθυμεί, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να ενημερωθεί για τα προγράμματα που τρέχουν και «να δώσει το δικό του τόνο ως άνθρωπος της παραγωγής», να καταθέσει την εμπειρία του, ώστε να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο οι διαδικασίες για την αγροτική παραγωγή.

 

Αγρότης της Χρονιάς 2022

Κορυφαίος μεταξύ των καλλιεργητών οπωροφόρων, ο Χρήστος Παπατραϊανός καλλιεργεί με έμφαση στη λεπτομέρεια πάνω από 400 στρέμματα, εκ των οποίων τα 220 είναι μηλιές, τα 100 κερασιές, ενώ επιπλέον 100 στρέμματα με βιομηχανικό ροδάκινο συμπληρώνουν το απαιτητικό καλλιεργητικό του χαρτοφυλάκιο. Ο 44χρονος παραγωγός από την Άρνισσα, αναδείχθηκε Αγρότης της Χρονιάς για το 2022, παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τον διευθυντή και εκδότη της Agrenda, Γιάννη Πανάγο.

 

Κτηνοτροφική Εκμετάλλευση της Χρονιάς 2022

Από 10 χρονών στα ζώα, οδήγησε την κτηνοτροφική του μονάδα από το μηδέν στην κορυφή. Ο Κώστας Ζήγκας είναι ένας πρωτοπόρος αγελαδοτρόφος από το Ανατολικό Θεσσαλονίκης που με τρία ρομπότ αρμεγής, ειδικά κολάρα ελέγχου της κατάστασης των ζώων, ιδιοπαραγωγή ζωοτροφών και αρκετούς άλλους αυτοματισμούς, έχει βάλει στόχο τον μάλλον ανήκουστο ετήσιο μέσο όρο παραγωγής των 50 κιλών ανά αγελάδα. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς απένειμε το βραβείο της Κτηνοτροφικής Εκμετάλλευσης της Χρονιάς στον Κώστα Ζήγκα, τον οποίο ξεχώρισε η Επιτροπή Αξιολόγησης του Θεσμού.

 

Συλλογική Προσπάθεια της Χρονιάς 2022

Οι εξωστρεφείς αμπελουργοί της Σάμου, οι οποίοι δεν έχασαν ούτε στιγμή την εμπιστοσύνη τους στο συνεταιρίζεσθαι, πέτυχαν όσα λίγοι την τελευταία περιπετειώδη τριετία.

Νέο οινοποιείο, άλματα στο πεδίο του οινοτουρισμού και μια δημιουργική προσέγγιση στην ξηρή εκδοχή του Μοσχάτου Σάμου μαζί με τον έλεγχο του 20% της γαλλικής αγοράς στην κατηγορία των γλυκών οίνων, ξεχωρίζουν τον ΕΟΣ Σάμου.

 

Τιμητική Διάκριση της Χρονιάς 2022 

Το ρεαλιστικό και σύγχρονο όραμά του για την ελληνική κτηνοτροφία σε συνδυασμό με την όλο και πιο συστηματική και σε βάθος ενασχόλησή του µε τα θέµατα της πρωτογενούς παραγωγής, έδωσαν στον ακούραστο περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη την Τιμητική Διάκριση για το 2022 από την συντακτική ομάδα της Agrenda στα 12α Βραβεία του Αγρότη της Χρονιάς.

Την τελετή απονομής των βραβείων και τις παρουσιάσεις των Νικητών συντόνισε ο βραβευμένος Brand Strategist και Σύμβουλος Ολικής Διαχείρισης Θερμοκηπίου και Φάρμας, Χρήστος Δ. Κατσάνος. Οι νικητές μαζί με τα βραβεία τους, θα παραλάβουν ως έπαθλο λιπάσματα YaraVita, εξειδικευμένα για τις καλλιεργητικές ανάγκες της δραστηριότητάς τους

 

Μοιράσου το άρθρο!

geotee