Αγροτικά - Αλιεία

27/11/2015 - 07:40

Στις 4 Δεκεμβρίου η πρώτη πληρωμή Ενιαίας Ενίσχυσης

ΔΕΗ

ΠΑΑ

Επιβεβαιώνεται πλήρως από πληροφορίες που αφήνονται να διαρρεύσουν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  ότι η πληρωμή της βασικής ενίσχυσης θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου, σε ποσοστό 90%. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες θα πάρουν στις 4 Δεκεμβρίου περίπου το 55% του ποσού που είχαν λάβει συνολικά πέρυσι.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το υπουργείο, μετά από συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, διαπιστώθηκε ότι ο μηχανισμός είναι έτοιμος να καταβάλλει την προκαταβολή του 70% της βασικής ενίσχυσης, όπως είχε προγραμματιστεί.

Με δεδομένο όμως ότι φτάνουμε ήδη στο τέλος Νοεμβρίου, επιλέγεται τελικά, ως καλύτερη λύση, να μετατεθεί για λίγες μέρες η πληρωμή και να γίνει «εκκαθάριση» της βασικής ενίσχυσης σε ποσοστό 90%, όπως δίνει τη δυνατότητα ο κοινοτικός κανονισμός εφόσον μπούμε στο Δεκέμβριο.

Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας θα δημοσιοποιηθεί η κατανομή των δικαιωμάτων και στη συνέχεια, μέχρι την Παρασκευή 4/12, θα πιστωθούν τα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Ταυτόχρονα ολοκληρώνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να πληρωθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου το μεγαλύτερο μέρος των παλαιών οφειλών (κάποιες από το 2008!) από εξισωτική, αγροπεριβαλλοντικά κ.λπ. Το σύνολο των ποσών που θα πληρωθούν μέχρι 15 Δεκεμβρίου θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

 

 

agro24.gr

Μοιράσου το άρθρο!