Αγροτικά - Αλιεία

06/11/2012 - 15:28

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής στο Σίγρι

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής στο Σίγρι

Σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Κώστα Μουτζούρη και τους επαγγελματίες αλιείς της περιοχής που πραγματοποιήθηκε στο Σίγρι, συμμετείχε χθες το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου κ. Ηρακλή Βερβέρη και το Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας κ. Γεώργιο Σπανέλλη.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου κ. Κώστα Κορδώνη, του Προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Λιμενικού Ταμείου κ. Παναγιώτη Πιττού, του Διευθυντή Έργων της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» κ. Γιάννη Βολιώτη, αλλά και του Προέδρου του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής ενότητας Σιγρίου κ. Παύλου Τσίκνα.

Στα πλαίσια της συνάντησης, διαπιστώθηκαν επί τόπου οι δυνατότητες υλοποίησης του έργου της κατασκευής των νέων κρηπιδωμάτων -χωρίς να θίγεται η αλιευτική δραστηριότητα- και παράλληλα αποφασίστηκε η μεθόδευση για τη χρηματοδότηση του νέου αλιευτικού καταφυγίου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αφού υπάρχουν γι΄ αυτό όλες οι προϋποθέσεις (ωριμότητα μελετών, προϋπολογισμός κλπ.). Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως σύντομα οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εξέλιξη του έργου, ενώ με την ευκαιρία της παρουσίας του Γενικού Γραμματέα, έγινε αναφορά στις υπό έκδοση απαιτούμενες γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων φορέων για την υλοποίηση του έργου κατασκευής των κρηπιδωμάτων, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ας σημειωθεί ότι πέραν της συνάντησης στο Σίγρι, ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία για μία ακόμη φορά να επισκεφτεί την οδική παράκαμψη της Άγρας και να διαπιστώσει τον πολύ καλό ρυθμό εκτέλεσης των εργασιών.

Μοιράσου το άρθρο!