Αγροτικά - Αλιεία

09/04/2019 - 13:18

Θρίλερ με τη δακοκτονία στη Λέσβο !

Δύο εταιρείες από τη Λέσβο για τη μάχη για τη δακοκτονία. Μια δύσκολη διαδικασία που πρέπει να τακτοποιηθεί άμεσα ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην έναρξη των ψεκασμών.

Σε θρίλερ για γερά νεύρα, εξελίσσεται ο διαγωνισμός για το έργο της δακοκτονίας στη Λέσβο, αφού η εταιρεία «ΔΟΜΗΣΗ», αν και δεν είναι  μειοδότης, ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια της ακλόνητα στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι ο φάκελος που υπέβαλε η δεύτερη εταιρεία είναι άκυρος και μάλιστα υπάρχουν και ενδείξεις για παράτυπες ίσως και παράνομες ενέργειες.

 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, μέσα από την ίδια την εταιρεία, τα στελέχη της έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τον φάκελο του ανταγωνιστή και έχουν διαπιστώσει ότι ορισμένοι από τους αρχιεργάτες που υπογράφουν ότι θα συμμετέχουν στο έργο, έχουν υπογράψει και στο δικό τους φάκελο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να κατατεθεί ολοκληρωμένος φάκελος για το έργο της δακοκτονίας, ο ενδιαφερόμενος εργολάβος οφείλει να υποβάλει την κατάσταση με τους αρχιεργάτες που θα απασχολήσει και μάλιστα δίπλα στο όνομά τους θα πρέπει να υπάρχουν και οι υπογραφές τους. Φαίνεται ότι ορισμένα ονόματα αρχιεργατών (τα στελέχη της «ΔΟΜΗΣΗΣ» αναφέρουν ότι το ποσοστό αγγίζει το 80% του συνόλου), εμφανίζονται και στους δύο φακέλους.

Αφήνουν δε να εννοηθεί, χωρίς, όμως, να προχωράν σε περαιτέρω αποκαλύψεις, ότι κάποιες από τις υπογραφές αυτές θα πρέπει να ερευνηθεί αν είναι γνήσιες και αν πράγματι ο αρχιεργάτης που αναγράφεται στην κατάσταση έχει αποδεχθεί τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα με την εταιρεία Παπαδέλλη.

Η εταιρεία «ΔΟΜΗΣΗ» εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

«Η εταιρεία μας τηρώντας στάση υπευθυνότητας και σεβόμενη την νομιμότητα, περιμένει την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη, προκειμένου με αποφασιστικότητα να προβεί σε όλες τις έννομες ενέργειες για την προάσπιση των συμφερόντων της, οικονομικών και ηθικών. Η εξονυχιστική διερεύνηση από μέρους μας, των επιμέρους στοιχείων των προσφορών, μας δίνει την απόλυτη πεποίθηση ότι η εργολαβία της δακοκτονίας θα ανατεθεί στην εταιρεία μας.

Τα στοιχεία αυτά, με έγγραφα και αποδείξεις που βρίσκονται στα χέρια μας τεκμηριώνουν την πεποίθησή μας, διότι αυτά δεν είναι απλώς τυπικά αλλά ουσιαστικά και όχι μόνο. Η τήρηση της νομιμότητας στις διαδικασίες του διαγωνισμού, είναι η μόνη διασφάλιση της έγκαιρης και απρόσκοπτης έναρξης της δακοκτονίας. Παράλληλα, ενημερώνουμε τους αρχιεργάτες συνεργάτες μας, να μην πιστεύουν στις ψευδείς φήμες που διασπείρουν σκόπιμα εμπλεκόμενοι και μη παράγοντες, για τυχόν αποχώρηση της εταιρείας μας από τον διαγωνισμό και να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς που δέχονται».

 

Όπως ανέφερε ο «ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ» σε ρεπορτάζ στο χθεσινό του φύλλο, μετά το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς την Τετάρτη, αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και η ανάδειξη του μειοδότη. Το πιθανότερο σενάριο είναι, σύμφωνα με τα δεδομένα, να αναδειχθεί μειοδότης η εταιρεία της Θέρμης, η οποία άλλωστε, έδωσε οικονομική προσφορά κατά 70 χιλιάδες ευρώ χαμηλότερη από αυτή της «ΔΟΜΗΣΗΣ», που έδωσε ακριβώς το ποσό του προϋπολογισμού του έργου.

 

εφημέριδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!