Αγροτικά - Αλιεία

12/09/2019 - 20:16

Τι συζήτησαν οι αγρότες της Λέσβου με το νέο Αντιπεριφεριάρχη αγροτικού τομέα

Χθες  11/9   το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου συναντήθηκε με το νέο Αντιπεριφεριάρχη Β. Αιγαίου , υπεύθυνο για τον αγροτικό τομέα κ. Κουφέλο.

     Στην πρώτη αυτή συνάντηση τέθηκαν προς ενημέρωση και συζήτηση απ’ την Ομοσπονδία τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του νησιού.

α) Δακοκτονία: Τρόπος εκτέλεσης και χρηματοδότησης του έργου.

β) Στήριξη της κτηνοτροφίας, εγγυημένες τιμές στο γάλα και το κρέας , πρόληψη των ζωονόσων , στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας με άμεση πρόσληψη κτηνιάτρων και όποιων άλλων εφοδίων χρειάζεται.

γ) Στήριξη της ελαιοπαραγωγής: Τιμή λαδιού, κόστος παραγωγής , άμεση καταβολή αποζημιώσεων που εκκρεμούν.

δ) Καθαρισμοί χειμάρρων ενόψει της χειμερινής περιόδου.

ε) Αγροτική οδοποιία.

στ) Επίσπευση ελέγχου και έγκρισης των Σχεδίων Βελτίωσης που έχουν καταθέσει οι αγρότες εδώ και ενάμιση χρόνο, γιατί αποτελούν βασική προϋπόθεση και εργαλείο για να συνεχίσουν οι αγρότες μας τις δραστηριότητές τους.

     Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου  προασπιζόμενη τα συμφέροντα και έχοντας κύριο στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των αγροτοκτηνοτρόφων μας, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, κόντρα στις προσταγές της Ε. Ε. που μεθοδεύουν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στο πρωτογενή τομέα, φυτικής και ζωικής παραγωγής.  Θα ενημερώνει τους αγροτικούς συλλόγους αλλά και όλους τους αγρότες του νησιού και θα είναι έτοιμη να παρέμβει μαζικά και μαχητικά όποτε χρειαστεί.

Μοιράσου το άρθρο!