Αγροτικά - Αλιεία

27/05/2022 - 16:26

Τον Οκτώβριο η νέα προκήρυξη Σχεδίων Βελτίωσης - Όλες οι λεπτομέρειες

Ποσοστό ενίσχυσης στο Βόρειο Αιγαίο από 75%- 80%

Ενδιαφέρουσες  ήταν οι ειδήσεις  που βγήκαν σήμερα από την εκδήλωση στην αίθουσα του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας.

 

Τις λεπτομέρειες για τη νέα πρόσκληση των Σχεδίων Βελτίωσης που θα "τρέξει" τον Οκτώβριο παρουσίασε  στην Αγία Παρασκευή Λέσβου στα πλαίσια της ημερίδας του ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Αιγαίου  ο  κ. Ευθύμιος Τσιατούρας, Προϊστάμενος Μονάδας Επενδύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις ΕΥΕ ΠΑΑ.

Ο προϋπολογισμός είναι 180 εκατ. ευρώ και όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Τσιατούρας μπορεί ο προϋπολογισμός να είναι χαμηλός αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή είναι μια "έκτακτη" προκήρυξη σ' ένα μεταβατικό διάστημα.

Το Lesvosnews.net παρουσιάζει στις επόμενες κάρτες  την ενημέρωση του κ. Τσιατούρα  με όλες τις λεπτομέρειες για την πρόσκληση που θα τρέξει το όπως είπαμε το φθινόπωρο. 

 

Αξίζει να τονιστεί ότι τα ποσοστά ενίσχυσης στο Βόρειο Αιγαίο είναι 75% και 80% για τους Νέους Γεωργούς.  Προτεραιότητα στη βαθμολογία θα έχει η αιγοπροβατοτροφία ενώ θα ενισχυθούν και οι Νέοι Γεωργοί που θα εγκριθούν τις επόμενες ημέρες. 

 

 Οι υποψήφιοι δικαιούχοι φυσικά πρόσωπα, κατά την ημερομηνία υποβολής αίτησης στήριξης, πρέπει:

 Να έχουν υποβάλλει Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης κατά το έτος 2022
 Να έχουν την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη
 Να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι.

 Αποκλείονται όσοι υλοποιούν ή έχουν ολοκληρώσει Σχέδιο Βελτίωσης στην προηγούμενη πρόσκληση.

1

2

 

4

5
ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ: 41 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ  ΛΑΔΟΛΙΕΣ - 64 ΕΛΑΙΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ

6

8

9

1ο

12

13

14

15

16

17

 

Όλοι οι κτηνοτρόφοι που αιτήθηκαν στα Βιολογικά

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, με την αύξηση στο μπάτζετ των βιολογικών από τα 490 εκατ. ευρώ στα 700 εκατ. ευρώ, θα μπορέσουν να ενταχτούν στο πρόγραμμα όλοι οι κτηνοτρόφοι, που υπέβαλαν αίτηση. Ο κ. Παπαγιαννίδης έκανε λόγο και για αλλαγή του τρόπου πληρωμής στα προγράμματα Leader, η οποία όπως πρόσθεσε είναι γεγονός.

Μοιράσου το άρθρο!