Αγροτικά - Αλιεία

16/11/2012 - 12:29

Ξεκινάει το Μάη ο εμβολιασμός για τον Καστανιώνα Αγιάσου

Ξεκινάει το Μάη ο εμβολιασμός για τον Καστανιώνα Αγιάσου

yle="text-align: justify;">Την επιβεβαίωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, έλαβε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Λέσβου, Παύλος Βογιατζής, σχετικά με τον έγκαιρο εμβολιασμό του Καστανιώνα Αγιάσου στη Λέσβο.

 

Σε συνέχεια της Επίκαιρης Ερώτησης για τη Βιολογική Καταπολέμηση του Έλκους της Καστανιάς και την επείγουσα ανάγκη διάσωσης του Καστανιώνα Αγιάσου που είχε καταθέσει ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, στις 29 Οκτωβρίου 2012, ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, κατά τη διάρκεια της σημερινής Συζήτησης Αναφορών και Επίκαιρων Ερωτήσεων στη Βουλή, διαβεβαίωσε τον κ. Βογιατζή πως, όσον αφορά στον Καστανιώνα Αγιάσου Λέσβου, έχει ήδη δοθεί εντολή για την παρασκευή των σκευασμάτων εμβολιασμού, προκειμένου η προγραμματισμένη παρέμβαση από το ΙΔΕ να γίνει εγκαίρως και ο εμβολιασμός να ξεκινήσει το Μάιο 2013. Ο Υπουργός δήλωσε επίσης, πως η χρηματοδότηση θα γίνει από πόρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και όχι μέσω ΕΣΠΑ.

 

Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο Υπουργός, κ. Τσαυτάρης, ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται η παρασκευή των κατάλληλων σκευασμάτων, ώστε να προλάβουμε τον έγκαιρο εμβολιασμό των δέντρων του Καστανιώνα Αγιάσου και να διασώσουμε την παραγωγή των καστανοπαραγωγών του νησιού. Από τις δηλώσεις του Υπουργού προκύπτει ότι αφενός ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει, όπως είχε προγραμματιστεί, το Μάιο 2013, και αφετέρου ότι δε θα τεθεί κανένα πρόβλημα χρηματοδότησης, εφόσον το κόστος θα καλυφθεί από τους πόρους του Υπουργείου. Με τη σειρά μου λοιπόν κι εγώ ενημερώνω τα μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τη διάσωση του Καστανιώνα Αγιάσου, με τα οποία είχα συναντηθεί και μου είχαν εκθέσει αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ότι δε χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για την παραγωγή τους. Στην παρούσα οικονομική συγκυρία που όλοι μας οφείλουμε από τη θέση ευθύνης που κατέχουμε να ενισχύσουμε τον πρωτογενή τομέα, κάθε ενέργεια που γίνεται για την υποστήριξη των παραγωγών είναι ζωτικής σημασίας».

 

 

(φώτο άρθρου: Μιχάλης Μπάκας)

 

Μοιράσου το άρθρο!