Αγροτικά - Αλιεία

06/07/2011 - 13:15

"Να μην περικοπούν αυθαίρετα οι θέσεις των ανταποκριτών του ΟΓΑ"

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λέσβου σε συνεδρίαση του στις 4.7.2011 ασχολήθηκε με το θέμα που έχει προκύψει, μετά από το έγγραφο του διοικητή του ΟΓΑ προς τον Δήμαρχο Λέσβου, με το οποίο τον καλεί να εφαρμόσει ειλημμένη απόφαση του ΟΓΑ για περιορισμό του αριθμού των ανταποκριτών του ΟΓΑ, στα πλαίσια της «αναμόρφωσης των υπηρεσιών του ΟΓΑ», όπως την ονομάζει.

Καταρχήν, θεωρούμε άκομψο το λιγότερο, ο διοικητής ενός κρατικού οργανισμού, να στέλνει στον αιρετό Δήμαρχο έγγραφο με τον οποίον να τον καλεί να υλοποιήσει υποχρεωτικά αποφάσεις που έχει πάρει ο ίδιος!!!

Επίσης θεωρούμε άστοχο το γεγονός ότι για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, οι οποίοι επιπρόσθετα με τα καθημερινά τους καθήκοντα με μηδαμινή περίπου αποζημίωση εξυπηρετούν έναν κύριο φορέα ασφαλιστικής κάλυψης, όπως είναι σήμερα ο ΟΓΑ, δεν έχει ζητηθεί, ούτε η γνώμη του Συλλόγου μας αρχικά, αλλά ούτε και της Ομοσπονδίας μας ΠΟΕ ΟΤΑ.

Ως Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λέσβου καλούμε τον Δήμαρχο Λέσβου να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του εγγράφου του διοικητή του ΟΓΑ, το οποίο πλήττει την ανεξαρτησία του θεσμού της Τ.Α και η εφαρμογή του αναμένεται να δημιουργήσει άσκοπες εντάσεις και προστριβές μεταξύ των συναδέλφων και της δημοτικής αρχής.

Επίσης ως Σύλλογος Εργαζομένων θεωρούμε ότι το θέμα πρέπει να λυθεί σε κεντρικό επίπεδο και στην κατεύθυνση αυτή θεωρούμε ότι, η μόνο ενδεδειγμένη λύση, είναι η πρόταση της ΠΟΕ ΟΤΑ για τριμερή συνάντηση μεταξύ ΟΓΑ, ΚΕΔΚΕ και Ομοσπονδίας εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, όπου θα βρεθεί λύση συνολική για όλους τους Δήμους της χώρας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΝΕΤΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!