Αγροτικά - Αλιεία

30/04/2012 - 12:15

Επίσκεψη Ν. Σηφουνάκη στη Λήμνο -Λύση στο πρόβλημα με τα αγριοκούνελα,επικήρυξη με αποζημίωση 2 ευρώ ανά ζώο.

 

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε το Σάββατο 28 Απριλίου από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ  Λήμνου για την  παρουσιάση  των Υποψηφίων Βουλευτών του Κινήματος παραβρέθηκε  ο Αναπλήρωτης Υπουργός ΠΕΚΑ και Υποψήφιος Βουλευτής  κ. Νίκος Σηφουνάκης.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Διαμαντίδης προλόγισε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Γιαρμαδούρος, ο οποίος και παρουσίασε τους υποψηφίους βουλευτές Μάγδα Ψαρρού, Γιάννη Καραγιάννη και Νίκο Σηφουνάκη.

Ο Β. Γιαρμαδούρος αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση  που βρίσκεται σήμερα  η χώρα μας καθώς και στα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι του νησιού,  ωστόσο τόνισε  ότι την Λήμνο την ακολουθά μια βαθιά δημοκρατική παράδοση η οποία θα συνεχιστεί και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του μεταξύ των άλλων, ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι:

«Είναι αλήθεια πως η κοινωνία, οι πολίτες, έχουν υποστεί αιματηρές συνέπειες στην προσπάθεια που γίνεται για να σωθεί με τρόπο οριστικό η χώρα από την άτακτη χρεοκοπία.

-------------------

Ο  Αναπληρωτής  Υπουργός ΠΕΚΑ και υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Σηφουνάκης, από την Λήμνο όπου βρίσκεται, ανακοίνωσε ότι η υπογράφηκε από τον Υπουργό ΠΕ.Κ.Α. η απόφαση για την δίωξη του αγριοκούνελου, λόγω υπερπληθυσμού, σε περιοχές της νήσου Λήμνου.

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο κ. Σηφουνάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

« Όπως είχα ενημερώσει τους Λημνιούς αγρότες, πολύ πριν από την προκήρυξη των εκλογών και επανέλαβα πρόσφατα με αφορμή την συζήτηση που έγινε στη τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, η αρμόδια Υπηρεσία του Υ.ΠΕ.Κ.Α. (Ειδική Γραμματεία Δασών) ολοκλήρωσε το σχέδιο που επεξεργαζόταν για να συμπληρωθούν και αποδώσουν, τα ως τώρα μέτρα και να προστατευθούν οι γεωργικές καλλιέργειες στη Λήμνο.

Με την ως άνω Υπουργική απόφαση καθορίζονται λεπτομερώς τα μέτρα που θα εφαρμοσθούν, ο χρόνος ισχύος, καθώς  και τα διατιθέμενα ποσά από  τις δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισμού. Σε πρώτη φάση, δηλαδή μέχρι 15 Ιουνίου 2012, εξασφαλίσθηκε πίστωση 30.000 ευρώ, για την επικήρυξη των κουνελιών με  αποζημίωση 2 ευρώ ανά ζώο.  Για τη δεύτερη φάση εφαρμογής των μέτρων δηλαδή από 15/9 – 30/11/2012,  η πίστωση που θα διατεθεί θα είναι ανάλογη των αποτελεσμάτων της πρώτης περιόδου.

Ο κ. Σηφουνάκης εξέφρασε  την ικανοποίησή του για την έκδοση της σχετικής απόφασης, ώστε να υπάρξει χρόνος στα συνεργεία καταπολέμησης,  να προλάβουν την κατ΄ εξοχήν περίοδο αναπαραγωγής των αγριοκούνελων, αλλά και να αποτραπούν οι ζημιές στις εποχιακές καλλιέργειες.   

Μοιράσου το άρθρο!