Αγροτικά - Αλιεία

27/02/2012 - 18:45

Κάλεσμα από την ευρωβουλευτή Ρόδη Κράτσα στο Επιμελητηρίου Λέσβου για έκθεση ΠΟΠ προϊόντων

yle="text-align:justify;">Προς  Πρόεδρο

Επιμελητηρίου Λέσβου

Κύριον  Θρασύβουλο Καλογρίδη

 

Κύριε Πρόεδρε

΄Ηθελα να σας ενημερώσω ότι προγραμματίζω έκθεση-παρουσίασης ελληνικών προϊόντων ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π)  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 19-23 Μαρτίου 2012 με στόχο την προβολή  της πλούσιας, καινοτόμου και ποιοτικής ελληνικής αγροτικής παραγωγής.

Πιστεύω ότι η παρουσίαση αυτή θα έχει ιδιαίτερη σημασία , αφού θ΄ απευθύνεται σ΄ ένα και ποιοτικό κοινό όπως αυτό των μελών και υπαλλήλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των άλλων κοινοτικών οργάνων. Ο στόχος είναι διπλός: αφ΄ενός να προβάλλουμε τις δυνατότητες των ελληνικών περιφερειών, αφ΄ετέρου να ευαισθητοποιήσουμε τους νομοθέτες και πολιτικούς παράγοντες της Ε.Ε. για την ανάγκη προστασίας και ενίσχυσης προβολής των ειδικών προϊόντων μας.

 

Πιστεύω ότι στο πλαίσιο αυτό τα προϊόντα Π.Ο.Π. ή Π.Γ.Ε της περιοχής σας όπως, καλαθάκι Λήμνου,  λαδοτύρι Μυτιλήνης, κασέρι Λέσβου και ότι άλλο εσείς νομίζετε, πρέπει να έχουν ιδιαίτερη θέση. Για τον λόγo αυτό  σας παρακαλώ να μ΄ ενημερώσετε αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε με παρουσίαση των προϊόντων συνοδευμένων και με σχετικά  ενημερωτικά  φυλλάδια στην εν λόγο έκθεση. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να συνεννοηθούμε με τον αρμόδιο φορέα της περιφέρειας για τον συντονισμό της επιλογής προϊόντων  και την  έκδοση των πιστοποιητικών που απαιτείται να συνοδεύσουν τα προϊόντα, βάσει του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Από την προηγούμενη εβδομάδα έχει ενημερωθεί  με σχετική επιστολή ο Περιφερειάρχης κ. Αθανάσιος Γιακαλής  και του έχει ζητηθεί η συνεργασία και η συμπαράστασή του.

 Θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική και η δική σας συμμετοχή η εκπροσώπων της περιφέρειας η των παραγωγικών μονάδων στα εγκαίνια και κατά την διάρκεια της έκθεσης.

Τα προϊόντα πρέπει να είναι στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012.

Αναμένοντας την θετική  σας απάντηση,   σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την καλή σας διάθεση συνεργασίας. Αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για την προβολή της χώρας μας.  

 

                                                                                   Με θερμούς χαιρετισμούς

                                                                                                       Ρόδη Κράτσα

Μοιράσου το άρθρο!