Αγροτικά - Αλιεία

18/08/2011 - 09:44

Προετοιμάζονται για τα δύο Leader αλιείας και γεωργίας στην Λέσβο

Στην προδημοσιεύσεις περιλήψεων δύο προσκλήσεων ενδιαφέροντος για δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας, προχώρησε η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου ΕΤΑΛ Α.Ε. Οι δύο δράσεις σε επίπεδο Λέσβου αφορούν σε επενδύσεις στην αγροτική οικονομία συνολικού προϋπολογισμού περίπου 13 εκατ. ευρώ. Η ΕΤΑΛ Α.Ε. θα αρχίσει να παρέχει διευκρινίσεις στους ενδιαφερομένους απ’ τις 22 Αυγούστου, ενώ όπως τονίζεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου που υπογράφει ο πρόεδρός της, Παναγιώτης Χατζηβασιλείου, για τις δράσεις αυτές αναμένεται η έγκριση των αρμόδιων υπηρεσιών των εμπλεκόμενων υπουργείων, ενώ οι ενέργειες για τις εγκρίσεις έχουν γίνει πριν από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Χατζηβασιλείου τονίζει ακόμη πως το ενδιαφέρον που αναμένεται, αλλά και εκδηλώνεται για τα προγράμματα αυτά, «είναι ιδιαίτερα υψηλό και η ΕΤΑΛ Α.Ε. προσδοκά και αναμένει ικανή αύξηση των πόρων για τις περιοχές παρέμβασης από τα αρμόδια υπουργεία, τα οποία θα πρέπει να αξιολογήσουν και να αξιοποιήσουν αυτό το ενδιαφέρον ιδιαίτερα στο πλαίσιο μιας κρίσιμης περιόδου για την επιχειρηματικότητα και την τοπική ανάπτυξη».

Οι δράσεις αυτές θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει ήδη εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά τα συναρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχουν προχωρήσει στις σχετικές εγκρίσεις. Η «αδράνεια» αυτή που εντάθηκε απ’ τις θερινές διακοπές, κρατά στον «πάγο» 6,5 εκατ. ευρώ, όσο και το διατιθέμενο ποσό της δημόσιας δαπάνης, που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι επενδυτές στο Νομό Λέσβου ώστε, εισφέροντας και τη δική τους συμμετοχή, να προχωρήσουν στην υλοποίηση νέων επενδύσεων.

Δείτε εδώ τις περιλήψεις δύο προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας

πηγες:

agrotypos.gr / εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ"

Μοιράσου το άρθρο!