Αγροτικά - Αλιεία

08/12/2010 - 23:03

Σφαγή στο πρόγραμμα Leader από την ΕΤΑΛ !!!!

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα στο Πρόγραμμα Leader από την ΕΤΑΛ (Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου) Αποτελέσματα εδώ
ΠΟΤΕ    ΑΛΛΟΤΕ    ΔΕΝ    ΕΧΕΙ    ΓΙΝΕΙ    ΤΕΤΟΙΑ     ΣΦΑΓΗ !!!!

Είναι δυνατόν να απορρίφθηκαν 28 από τις 43 προτάσεις? Είναι δυνατόν οι 15 από τις 28 μη υπαγώγιμες προτάσεις (απορριπτέες) να έχουν απορριφθεί μόνο και μόνο λόγω της έλλειψης του ποινικού μητρώου? Τόση τυπολατρία χαρακτηρίζει της ΕΤΑΛ?  Ένα δικαιολογητικό το οποίο σήμερα αναζητάται αυτεπάγγελτα από όλες τις υπηρεσίες μπορεί να καθορίσει αρνητικά με αυτόν τον άδικο τρόπο τις τύχες πολλών υποψήφιων επενδυτών?

Είναι γνωστή η τακτική της ΕΤΑΛ, από το παρελθόν, να πετάει το μπαλάκι αλλού, όπου και όποτε βρίσκει τα δύσκολα μπροστά της (βλ. επιτροπή ενστάσεων, Περιφέρεια, Διαχειριστική, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης). Αλλά αυτή η σημερινή κίνηση νομίζoυμε  ότι ξεπερνάει κάθε όριο. Και παρότι είχε επισημανθεί εξαρχής στους υπαλλήλους της, και από τους υποψήφιους και από τους μελετητές, ότι με τον τρόπο που έχει βγει η προκήρυξη, με ασάφειες επί των απαραίτητων ή μη δικαιολογητικών, μόνο προβλήματα θα δημιουργούσε, δεν εισακούσθηκε κανείς. Το πιο έντιμο θα ήταν να καθορισθεί εξαρχής λίστα με απαραίτητα δικαιολογητικά (και όχι όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά εντός της προκήρυξης: «σύμφωνα με τα συνημμένα δικαιολογητικά της πρότασης», χωρίς όμως αυτά να διευκρινίζονται εξολοκλήρου), επί ίσοις όροις και χωρίς εμπόδια, λακκούβες και προσχήματα.

Και αλίμονο αν η έλλειψη ενός τυπικού δικαιολογητικού θα επηρεάσει τη διασφάλιση και επίτευξη της αναπτυξιακής στρατηγικής του προγράμματος, όπως αναφέρεται σκόπιμα στο δελτίο τύπου της ΕΤΑΛ, ψάχνοντας για άλλοθι ή σαθρά επιχειρήματα. Η αναπτυξιακή στρατηγική, κύριοι της ΕΤΑΛ, επηρεάζεται από την ανικανότητα ορισμένων τοπικών αρχόντων, οι οποίοι συμμετέχουν και στην υπηρεσία σας, να καθορίσουν εδώ και πολλά χρόνια μία ορθή αναπτυξιακή-τουριστική πολιτική που δεν θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην κατασκευή τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών (οι οποίες σημειωτέον σε μία πενταετία θα γίνουν κατοικίες προς πώληση).

Όμως αυτό που θα πρέπει να απορεί κανείς, και είναι κατακριτέο, προς τι όλα αυτά τα προεκλογικά τηλέφωνα που έπεσαν από τα κεφάλια της ΕΤΑΛ προς ορισμένους υποψήφιους; Μήπως μαζεύανε ψήφους δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις;

Σημείωση : To Lesvosnews είχε πληροφορίες για το θέμα με το ποινικό μητρώο πριν από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων.  Από σεβασμό στην διαδικασία αξιολόγησης δεν δημοσιοποίησε το θέμα

 

 

Δείτε τη σχετική αλληλογραφία  του  LesvosNews  με το  το Δ/ντη της ETAΛ  κ. Αν. Περιμένη

LesvosNews   προς   Αν. Περιμένη    22/11/2010

Λάβαμε καταγγελία από υποψήφιο επενδυτή που έχει υποβάλλει πρόταση πριν από μερικές εβδομάδες  στο Leader στην ΕΤΑΛ και ΑΠΟΡΡΊΠΤΕΤΑΙ διότι δεν είχε αντίγραφο ποινικού μητρώου!!!!
Αδυνατούμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο!!! Διότι ως γνωστόν η αναζήτηση του ποινικού μητρώου από το 2005  γίνεται αυτεπάγγελτα από τους φορείς.
Ακόμη και στην περίπτωση που η ΕΤΑΛ δεν έχει αυτό το δικαίωμα (να αναζητήσει αυτεπάγγελτα το αντίγραφο ποινικού μητρώου) δεν μπορεί αυτός να είναι λόγος να κοπεί μια επένδυση!!!!
Διαβάσαμε την προκήρυξη της ΕΤΑΛ και αν και αναφέρει το Ποινικό Μητρώο στα κριτήρια εκλεξιμότητας   ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λέει ότι πρέπει να το προσκομίσει ο επενδύτης!!!
Επομένως είναι λογικό να θεωρήσει κάποιος ότι η ΕΤΑΛ θα το ζητήσει αυτεπάγγελτα!!!
Θα θέλαμε την άποψή σας πριν βγάλουμε την καταγγελία στον αέρα και δημιουργήσουμε αναστάτωση.

 

 

Αν. Περιμένης  προς LesvosNews     23/11/201

Κύριοι,

Σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο, δηλαδή τις Κοινές Υπουργικές αποφάσεις και τις Υπουργικές Αποφάσεις, και το χρονοδιάγραμμα αυτή τη στιγμή εκτελείται διαδικασία συγκριτικής αξιολόγησης τών φακέλων υποψηφιότητας που υπεβλήθησαν στις 5.10.2010. Όπως αντιλαμβάνεσθε δεν είναι ορθό να συζητούμε από πλευράς μας για τη διαδικασία της συγκριτικής αξιολόγησης. Όταν ολοκληρώνεται η αξιολόγηση τότε οι φάκελλοι αποστέλλονται στο Υπουργείο στην αρμόδια Ειδική Υπηρεσία στη Μονάδα Ελέγχου, όπως προβλέπεται για τη λεγόμενη διαδικασία δειγματολειπτικού διοικητικού ελέγχου. Μετά την εξέτασή της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, η ΕΤΑΛ οφείλει να συμμορφωθεί σε αποτελέσματα που τυχόν έχουν παρατηρήσεις και να προβεί στην ανακοίνωση αυτών και με δημοσίευση σε δύο εφημερίδες. (ΚΥΑ 401/2009, ΆΡΘΡΟ 18) Η διαδικασία είναι καθορισμένη, σαφής, και νομικά οριοθετημένη. Εκτιμώ ότι οποιαδήποτε άποψη έχει κάποιος επί της διαδικασίας και των αποτελεσμάτων θα πρέπει να είναι προσεκτική και να λαμβάνει υπόψη το πλαίσιο και σκεπτικό που προβλέπει η σχετική νομοθεσία, χωρίς την αναπόφευκτη δημιουργία εντυπώσεων που φέρει η έκφραση "καταγγελία". Ας μή ξεχνάμε ότι η χρήση του όρου χωρίς να είναι τεκμηριωμένη είναι και ένας από τους πολλούς άλλους λόγους που αναστέλλουν την αναπτυξιακή διαδικασία και σε αρκετές περιπτώσεις εκθέτει και τον ίδιο που τη χρησιμοποιεί. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι η ΕΤΑΛ εκτελεί το ρόλο της με άποψη και με πληρη συνάισθηση της ευθύνης της. Σε κάθε περίπτωση μπορεί ο κάθε ένας ενδιαφερόμενος κατα την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων να έχει πλήρη πρόσβαση στα έγγραφα και τις διαδικασίες της αξιολόγησης, και έχει όλες τις δυνατότητες να προβεί σε διαδικασίες ενστάσεων ή έκφραση αντιρρήσεων. Ας αναμένουμε λοιπόν τα αποτελέσματα και ας κριθεί από αυτά, και το σύστημα, και εμείς, και οι υποψήφιοι, με νηφαλιότητα και αντικειμενική, υπεύθυνη διάθεση.

 

LesvosNews προς Αν. Περιμένη    23/11/2010

Κύριε Περιμένη ,

η καταγγελία που μας έγινε είναι ΕΠΩΝΥΜΗ!
Δεν είναι ορθό να σας πούμε τα στοιχεία του καταγγέλλοντα για ευνόητους λόγους.
Το αρνητικό είναι ότι o υποψήφιος επενδυτής  ενημερώθηκε τηλεφωνικά (ανεπίσημα)  από στέλεχος της ΕΤΑΛ για την  ΑΠΟΡΡΙΨΗ του !!!
Γνωρίζουμε ότι η αξιολόγηση ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.  Επίσης γνωρίζουμε ότι για το θέμα ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Λέσβου.
Επειδή το θέμα θα πάρει διαστάσεις καλύτερα να υπάρχουν απαντήσεις ....  
Δεν μας απαντήσατε όμως ξεκάθαρα με ΝΑΙ ή ΟΧΙ αν θα απορριφθεί κάποιος επειδή δεν έχει αντίγραφο ποινικού μητρώου.
 
___________________________
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΣΙΩΠΗ .... ΔΕΝ ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!!
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ !!!!!

Μοιράσου το άρθρο!