Αγροτικά - Αλιεία

28/09/2010 - 10:45

Αναφορά στη Βουλή του Σπύρου Γαληνού για το Σταθμό Γεωργικής Έρευνας του ΕΘΙΑΓΕ και τον ΕΦΕΤ

Προς:  Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη

Θέμα: Ελλείψεις προσωπικού στο εργαστήριο ελαιολάδου του Σταθμού Γεωργικής Ερευνας του ΕΘΙΑΓΕ και στο Περιφερειακό Τμήμα Β. Αιγαίου του ΕΦΕΤ στη Μυτιλήνη

Κύριε Υπουργέ

Μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία τους αντιμετωπίζει λόγω έλλειψης προσωπικού, τόσο το εργαστήριο ελαιολάδου του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας του ΕΘΙΑΓΕ, στη θέση Κάτω Τρίτος της Λέσβου, όσο και το Περιφερειακό τμήμα Βορείου Αιγαίου του ΕΦΕΤ που εδρεύει στη Μυτιλήνη.

Το εργαστήριο ελαιολάδου έχει εξοπλισθεί με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία είναι επιπέδου ινστιτούτου και καλύπτουν εκτεταμένο αναλυτικό πεδίο δοκιμών. Όμως το εργαστήριο αυτό δεν λειτουργεί γιατί δεν έχει στελεχωθεί με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό.

Στο  Περιφερειακό Τμήμα Βορείου Αιγαίου του ΕΦΕΤ, δεν υπηρετεί χημικός. Η Ειδικότητα αυτή είναι απαραίτητη για τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων και την αποφυγή δυσμενών συνεπειών από χημικούς κινδύνους που δεν διαγνώστηκαν έγκαιρα.

Επισυνάπτω σχετική επιστολή της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, και παρακαλώ να εξετάσετε τα διαλαμβανόμενα με ιδιαίτερη ευαισθησία.

Ο Βουλευτής

Σπυρίδων Γαληνός

Μοιράσου το άρθρο!