Αγροτικά - Αλιεία

05/07/2011 - 15:18

Ερώτηση για τα ρουσφέτια του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Φλώρου στη δακοκτονία

Οι αποκαλύψεις του Lesvosnews για τα όργια ροουσφετιού που γίνονται στη δακοκτονία προκάλεσαν την παρέμβαση του συνδυασμού  "Αγώνας για τα Νησιά μας"
Αναλυτικά η ερώτηση προς τον Περιφειάρχη: κ. Περιφερειάρχη Στο πλαίσιο  του Προγράμματος για την καταπολέμηση του δάκου στη Λέσβο και  μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας  πρόσληψης των Τομεαρχών και  των Αρχιεργατών που θα απασχοληθούν στο Πρόγραμμα, προβλέπεται η  πρόσληψη εργατών οι οποίοι θα επανδρώσουν τα συνεργεία ψεκασμού.  Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών καταγγελιών για τη διαδικασία που ακολουθείται για την πρόσληψη των εργατών που θα απασχοληθούν στα συνεργεία. Πιο συγκεκριμένα και με βάση τις καταγγελίες, οι εργάτες που θα απασχοληθούν επιλέγονται από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Φλώρο, άγνωστο με ποια κριτήρια και στη συνέχεια επιβάλλεται στους αρχιεργάτες να χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά και μόνο τα συγκεκριμένα άτομα. Μέχρι πέρυσι, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος της Δακοκτονίας από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου, η επιλογή των εργατών για την επάνδρωση του συνεργείου ψεκασμού γινόταν αποκλειστικά και μόνο με ευθύνη του Αρχιεργάτη και με βάση τα κριτήρια που επιβάλλει η σχετική νομοθεσία αλλά και κριτήρια που έθετε η αρμόδια Νομαρχιακή Επιτροπή όπως για παράδειγμα η απασχόληση 1 μόνο ατόμου από κάθε οικογένεια κλπ. Με βάση τα παραπάνω, παρακαλώ να μας ενημερώσετε για τα εξής: 
  • Ποιος έχει την  ευθύνη για την επιλογή των  εργατών που θα απασχοληθούν στα συνεργεία ψεκασμού ;
  • Με βάση ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή των εργατών ;
  • Αν εφαρμόζονται οι διατάξεις που προβλέπονται από την νομοθεσία για τις εν λόγω προσλήψεις ;
κ. Περιφερειάρχη Σε μια  εποχή που η οικονομική κρίση  έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, σε μια εποχή που η διαφάνεια είναι ζητούμενο για την πολιτική ζωή στη χώρα μας, ζητάμε να επιληφθείτε προσωπικά του ζητήματος και να διασφαλίσετε ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με βάση τη διαδικασία που προβλέπει η σχετικά Νομοθεσία. Με  τιμή Οι  Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης «ΑΓΩΝΑΣ  ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» Παύλος Βογιατζής Επικεφαλής Βαλσαμίδης  Θεόδωρος, Γόμου –  Πρωτογεράκη Καλλιόπη, Καλλονιάτης Παναγιώτης, Τζιμής Ευστράτιος, Σάρακας Δημήτρης, Βρουλής Παντελής, Κάρμαντζης Σταμάτης, Μαλαφής Γιάννης Κωνσταντινίδης  Πολυκράτης, Πανούσος Αρτέμης

Μοιράσου το άρθρο!