Αγροτικά - Αλιεία

25/02/2011 - 10:31

Πρόσκληση του Αντιδημάρχου Γιάννη Τσακίρη στον Υπουργό Κ. Σκανδαλίδη

Πρόσκληση προς στον Υπουργό ΥΠ.Α.Α.Τ Κώστα Σκανδαλίδη να επισκεφθεί τη Λέσβο απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Αλιείας, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Πληροφορικής Γιάννης Τσακίρης με την ευκαιρία της διαβίβασης από 22/2/2011 της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου για τον σταθμό Γεωργικής Έρευνας. Συγκεκριμένα στο κείμενο της πρόσκλησης αναφέρεται:

«Κύριε Υπουργέ,

Μετά από τη συνάντησή μας στο ΥΠ.Α.Α.Τ. στις 13 Ιανουαρίου με θέμα την αναβάθμιση του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Κάτω Τρίτους Λέσβου ακολούθησε η συνάντησή σας με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κο Ν. Γιακαλή για το ίδιο θέμα και το κοινό ψήφισμα των τοπικών Επιμελητηρίων, το οποίο ομόφωνα  υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Λέσβου.

Κύριε Υπουργέ,

Με την ευκαιρία της διαβίβασης αυτής της απόφασης του Δήμου μας, θα ήθελα να αναφερθώ στις δηλώσεις σας ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας θα ξεκινήσει από τον πρωτογενή τομέα.

Η άποψή σας αυτή συνηγορεί στην αναγκαιότητα επιστημονικής στήριξης της Νησιώτικης Αγροτικής Παραγωγής με τις μοναδικές Νησιωτικές ποικιλίες την παραγωγή τοπικών  ποιοτικών  αγροδιατροφικών προϊόντων και τη διασύνδεσή της με τον τουρισμό που είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένος στα νησιά.

Με το σκεπτικό αυτό θεωρούμε ότι θα συμφωνήσετε πως για επιστημονικούς και αναπτυξιακούς λόγους είναι επιβεβλημένη η επιστημονική στήριξη της Αγροτικής παραγωγής στο ιδιαίτερο Νησιωτικό περιβάλλον με εργαλείο ένα Περιφερειακό Ινστιτούτο, το οποίο θα έχει και τη θετική συμβολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου που εδρεύει στη Λέσβο.

Τέλος, θα σας προσκαλούσαμε να καθορίσετε, το συντομότερο δυνατόν, ημερομηνία επίσκεψής σας στη Λέσβο προκειμένου να δρομολογήσουμε από κοινού με τους τοπικούς φορείς τις πολύ ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες που αφορούν τόσο στο  καλάθι των προϊόντων της Περιφέρειας όσο και στη Διατροφική σύμπραξη.».

Μοιράσου το άρθρο!