Αγροτικά - Αλιεία

22/02/2011 - 17:17

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ, ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ

22/02/2011 ώρα 17:10 Παρέμβαση Γαληνού
για την μεταφορά των αμνοεριφίων από τη Λέσβο

 

Ο Βουλευτής ν. Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έθεσε το ζήτημα της μεταφοράς των αμνοεριφίων από τη Λέσβο,

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση η κτηνοτροφία της Λέσβου από τον Οκτώβριο του 2008 πλήττεται από την νόσο του καταρροϊκού πυρετού των προβάτων.

Συνέπεια της ασθένειας αυτής είναι τόσο η απώλεια παραγωγής λόγω του θανάτου των ζώων όσο και η απαγόρευση εξαγωγής ζώντων ζώων από το νησί (καραντίνα), γεγονός που προκαλεί διπλή μείωση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων.

Μία λύση – ανάσα που μπορεί να δοθεί και ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζει η περίοδος του Πάσχα και η ζήτηση είναι αυξημένη, ώστε να αμβλυνθούν οι δυσβάστακτες εισοδηματικές απώλειες που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου και που τους οδηγούν σε απόγνωση, είναι να επιτραπεί η κατ’ εξαίρεση μεταφορά ζώντων ζώων αποκλειστικά προς σφαγή.

Προϋπόθεση βέβαια για αυτή τη λύση ανάσα, είναι να εκδοθεί έγκαιρα σχετική απόφαση, ώστε οι κτηνοτρόφοι να ενημερωθούν και να κινηθούν ανάλογα.

Επειδή οι πολίτες της περιφέρειας και ειδικότερα των παραμεθόριων νησιωτικών περιοχών, δικαιούνται να αισθάνονται ότι η Πολιτεία βρίσκεται στο πλάι τους, αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματά τους, το ερώτημα που τίθεται στον κ. Υπουργό είναι σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να εκδοθεί έγκαιρα απόφαση για την μεταφορά ζώντων ζώων από τη Λέσβο, αποκλειστικά για σφαγή.

     

Μοιράσου το άρθρο!