Αγροτικά - Αλιεία

13/05/2011 - 10:41

Από σήμερα 13 Μαΐου το ποιοτικό παρακράτημα (35 ευρώ/στρέμμα) στους λογαριασμούς των ελαιοπαραγωγών

Στην πληρωμή της πρόσθετης ενίσχυσης για την πιστοποιημένη ελαιοκαλλιέργεια για το 2010, που αφορά 2.301 παραγωγούς προχώρησε στις 12 Μαΐου ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, πιστώθηκε στους δικαιούχους το ποσό των 3.394.001,82 ευρώ.

Αν δεν δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, τα χρήματα θα βρίσκονται την Παρασκευή 13 Μαΐου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Να θυμίσουμε, όπως είχε γράψει το Agronews, ότι η επιδότηση που θα εισπράξουν οι παραγωγοί βιολογικού και Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) ελαιόλαδου, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, φέτος ορίστηκε στα 35 ευρώ ανά στρέμμα, τιμή υπερδιπλάσια σε σύγκριση με πέρυσι.

Το ίδιο ποσό θα εισπράξουν και οι παραγωγοί ελαιόλαδου Π.Γ.Ε (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης). Σχεδιάζεται μάλιστα τα χρήματα να καταβληθούν πολύ σύντομα, νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια.

Να σημειωθεί ότι οι ελαιοπαραγωγοί που δικαιούνται τελικά πρόσθετη ενίσχυση είναι λιγότεροι, ενώ αυτή δεν δόθηκε πριν το Πάσχα εξαιτίας καθυστερημένης υποβολής των καταστάσεων από ορισμένα ελαιοτριβεία.

Μοιράσου το άρθρο!