Αγροτικά - Αλιεία

14/06/2012 - 18:26

Πληρώνονται οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου

yle="text-align:justify;">Καλά είναι τα νέα για τους ελαιοπαραγωγούς οι οποίοι περίμεναν εδώ και καιρό την πληρωμή του παρακρατήματος και της στρεμματικής ενίσχυσης.

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του ΑγροΤύπου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρά τις δυσκολίες της τελευταίας στιγμής τα χρήματα (που φθάνουν περίπου τα 9 εκατ. ευρώ) θα κατατεθούν αύριο στους λογαριασμούς των δικαιούχων και θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη από τα ΑΤΜ το αργότερο το Σάββατο 16 Ιουνίου.

Επίσης, αναμένεται να ολοκληρωθεί και η πληρωμή για το μέτρο της Πρόωρης Συνταξιοδότησης (8,1 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου αύριο θα πληρωθούν επίσης και οι δικαιούχοι του Μέτρου για Ενίσχυση των ελαιώνων των νησιών του Αιγαίου (12 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην ίδια διαδικασία για την πληρωμή βρίσκεται και το ποιοτικό παρακράτημα στο βόειο κρέας ωστόσο όπως όλα δείχνουν δεν θα πληρωθεί μέχρι αύριο και μετατίθεται για την ερχόμενη εβδομάδα.

Θυμίζουμε ότι:

το ποιοτικό παρακράτημα είναι 12 ευρώ το στρέμμα για τους ελαιώνες  ( το λαμβάνει μόνο συγκεκριμένη κατηγορία ελαιοπαραγωγών )

και η στρεμματική ενίσχυση είναι   13,0 ευρώ   για  τους ελαιώνες  (δικαιούχοι είναι όλοι οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου)

Οι αγρότες μπορούν απλά με την εισαγωγή του ΑΦΜ τους στο στην σχετική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ να ενημερώνονται για το σύνολο των πληρωμών που πραγματοποιεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δες τωρα τις πληρωμες σου on-line :

Μοιράσου το άρθρο!