Αγροτικά - Αλιεία

11/05/2012 - 15:28

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για εταιρείες αγροτικών προϊόντων

yle="text-align:justify;">Ο όμιλος Ελληνικά Χρηματιστήρια (Ε.Χ.Α.Ε.), μητρική εταιρεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.), επιδιώκοντας την περαιτέρω προβολή και προώθηση της Ελληνικής κεφαλαιαγοράς στους ξένους επενδυτές, οργανώνει κάθε χρόνο συνέδρια (roadshows) σε διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα. Συγκεκριμένα από το 2006 διοργανώνει το Annual Greek Roadshow (AGR) στο Λονδίνο και από το 2008 διοργανώνει το New York Roadshow (NYGR) στη Νέα Υόρκη. Στόχος των roadshows είναι να φέρουν τις εισηγμένες ελληνικές εταιρείες πιο κοντά στους διαχειριστές κεφαλαίων του εξωτερικού, δίνοντας στις διοικήσεις τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη στρατηγική τους και τα επενδυτικά τους σχέδια, απευθείας σε ένα μεγάλο αριθμό ξένων επενδυτών.

Τόσο κατά τη διάρκεια του roadshow που πραγματοποιήθηκε το 2011 στη Νέα Υόρκη, όσο και στις μετέπειτα επαφές με επενδυτικούς οίκους, διαπιστώνεται ενδιαφέρον για εταιρείες αγροτικών προϊόντων, με έμφαση κυρίως σε αυτές που δραστηριοποιούνται στο μοντέλο της Μεσογειακής Διατροφής.

Κατά συνέπεια το Χ.Α στοχεύει στην προβολή προϊόντων και εταιρειών του συγκεκριμένου χώρου στο Annual New York Roadshow 2012, το οποίο διοργανώνει η ΕΧΑΕ σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, κατά τον προσεχή Ιούνιο.

Αυτό πρόκειται να γίνει μέσω ενεργειών, όπως ενδεικτικά:

  • Διανομή Εντύπων και Ηλεκτρονικών Καταλόγων Προϊόντων και Εταιρειών, Αναπαραγωγή Video σύντομης παρουσίασης Προϊόντων και Εταιρειών, Αναπαραγωγή Διαφημιστικών Spot.

Η συγκεκριμένη ενέργεια από πλευράς του Χ.Α., φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν δυναμικό τρόπο ανάδειξης προϊόντων και εταιρειών του μοντέλου Μεσογειακής Διατροφής, στοχεύοντας στην προβολή αυτών σε ξένους επενδυτές, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα για:

Ενίσχυση της ρευστότητάς τους μέσω της άντλησης κεφαλαίων, ενίσχυση της αναγνωρισιμότητάς τους, διεύρυνση των εμπορικών τους συνόρων και επίτευξη επιχειρηματικών συνεργειών.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου για την επιλογή των συμμετεχόντων στις ενέργειες προβολής, προϊόντων και εταιρειών, ζητά την συμπλήρωση των επισυναπτόμενων ερωτηματολογίων.

Οι απαντήσεις των ερωτηματολογίων θα αξιολογηθούν από δύο Επιτροπές Ειδικών (Αξιολόγηση Προϊόντων, Αξιολόγηση Εταιριών), οι οποίες θα συσταθούν και θα λειτουργήσουν υπό την αιγίδα του Χ.Α. Με γνώμονα τα προαναφερόμενα, το Χ.Α., στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και λειτουργώντας ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, επιθυμεί να συμβάλλει στην βελτίωση της εξωστρέφειας των Εταιρειών Μεσογειακής Διατροφής και την καλύτερη δυνατή προβολή των προϊόντων τους στο εξωτερικό.

Προκειμένου το όλο εγχείρημα να ολοκληρωθεί με επιτυχία, αναμένουμε τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια, έως και την 11/5/2012 προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διαδικασία αξιολόγησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Λέσβου τηλ. 22510-28431, 22510-23275, email info@lesvos-chamber.gr ή στο Τμήμα Εμπορίου Περιφέρειας Β. Αιγαίου τηλ. 22513-53400-407, email emporiou@pvaigaiou.gov.gr

Μοιράσου το άρθρο!