Αγροτικά - Αλιεία

18/07/2011 - 09:30

"Ψεκάζουν σε συνθήκες καύσωνα-Ο Φλώρος ικανός μόνο για ρουσφέτια"

Αγαπητό Lesvosnews.

Καταρχήν συγχαρητήρια για την όλη προσπάθεια που κάνετε. Πραγματικά σας αξίζει ένα μπράβο που κάνετε μια τόσο καλή δουλειά χωρίς να έχετε σκοπό το κέρδος

Παρακαλώ να δημοσιοποιήσετε την παρακάτω καταγγελία αλλά για λόγους ευνόητους δεν θέλω να δημοσιευτεί το όνομά μου.

Είμαι νέος αγρότης και εδώ και 8 χρόνια ασχολούμαι με την ελαιοκαλλιέργεια. Έγινα αγρότης όχι από ανάγκη αλλά από επιλογή.   Όπως ίσως ξέρετε αυτή την περίοδο γίνονται οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου.

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι και σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου οι ψεκασμοί γίνονται κανονικά. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η  Δ/νση Γεωργίας αγνοεί τα βασικά θέματα. Για όσους δεν γνωρίζουν οι ψεκασμοί απαγορεύονται σε θερμοκρασίες πάνω από 34 βαθμούς!! Αυτό γίνεται όχι μόνο για την προστασία του προσωπικού αλλά γιατί ο ψεκασμός σε τέτοιες συνθήκες όχι μόνο δεν σκοτώνει το δάκο αλλά προκαλεί και εγκαύματα στα δέντρα.

Θυμίζω ότι επί Νομαρχίας Παύλου Βογιατζή οι ψεκασμοί σταματούσαν σε συνθήκης καύσωνα. Ίσως επειδή ο Παύλος Βογιατζής ως ελαοπαραγωγός γνώριζε όσα δεν ξέρει ο νυν Περιφερειάρχης  Γιώργος Φλώρος. Αυτός το μόνο που ξέρει και είναι ικανός  , όπως σωστά γράψατε, είναι να κάνει τα ρουσφέτια και να διαλέξει τους εργάτες δακοκτονίας.

Σας γράφω όλα αυτά μήπως και γίνει κάτι έστω και την τελευταία στιγμή. Προσωπικά είμαι έτοιμος να υποβάλλω μηνύσεις προς κάθε κατεύθυνση.Δεν μπορούν οι άσχετοι να καταστρέφουν το δικό μου κόπο.

Απορώ επίσης και με τη στάση των υπαλλήλων της Δ/νσης Γεωργίας. Δεν έχουν το ανάστημα να αποφασίσουν?

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω να δημοσιευτεί η επιστολή μου.

Μοιράσου το άρθρο!