Αγροτικά - Αλιεία

09/04/2012 - 10:51

Σάρωσε η Λέσβος στα βραβεία στο Φεστιβάλ Ελαιολάδου

Σάρωσε και πάλι τα χρυσά βραβεία το ελαιόλαδο της Λέσβου στo 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς, στη μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα για το ελαιόλαδο και την ελιά, που πραγματοποιήθηκε 7,8 και 9 Απριλίου, στο εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που αποτελεί τον ετήσιο τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκομένων στον τομέα του ελαιολάδου και της ελιάς για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον τομέα της παραγωγής, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας και στην οποία η Λέσβος εκπροσωπήθηκε με ένα μεγάλο κοινό περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Λέσβου που είχε τον τίτλο «Λέσβος η γη του ελαιολάδου», έκτασης   30 τμ περίπου.

Στο διαγωνισμό ελληνικών εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εν λόγω φεστιβάλ, η Λέσβος συμμετείχε με 7 τυποποιητές  εκ των οποίων οι  τρείς έλαβαν  3 Χρυσά Βραβεία.

Χρυσό έπαινο με την υψηλότερη βαθμολογία πανελλαδικά απέσπασε το «Όλβια»  του Τζώρτζη Μιχαήλ από τη Κώμη.

Χρυσούς επαίνους επίσης απέσπασαν  το Aegean gold - Ραφτέλη - Πρωτούλη Μαρία & Σία Ε.Ε. από το Πλωμάρι , και το Irini  του κ. Καλαμπόκα Νικολάου από το Πλωμάρι.

Αργυρό έπαινο απέσπασε ο Γλιγλής Γρηγόρης με το «βιολογικό ελαιόλαδο Γέρας»  και

Χάλκινο η κ. Ανδριάνη Μερόπη  με το «Βιολογικό ελαιόλαδο Μερόπη από το Ακρωτήρι Μυτιλήνης που συμμετείχε στον διαγωνισμό για πρώτη φορά.

Σύνταξη: Δήμητρα Λαχουρή/ ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

--------------------------------------

κάντε like στην επίσημη σελίδας του Lesvosnews στο Facebook

--

Μοιράσου το άρθρο!