Αγροτικά - Αλιεία

12/05/2012 - 09:24

Θα καθυστερήσει φέτος η δακοκτονία;

Όπως όλα δείχνουν και φέτος η δακοκτονία θα ξεκινήσει με καθυστέρηση στις ελαιοπαραγωγικές περιοχές. Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην τοποθέτηση τομεαρχών και παγιδοθετών. Οι προσλήψεις χρειάζεται να γίνουν με υπουργική απόφαση, μετά από την τυπική έγκριση του υπουργικού συμβουλίου. Ποιο όμως υπουργικό συμβούλιο; Και σίγουρα το τελευταίο πράγμα που απασχολεί αυτές τις μέρες την πολιτική ηγεσία είναι αν θα προσληφθούν παγιδοθέτες δακοκτονίας! Η ανησυχία είναι έντονη, καθώς αν δεν τοποθετηθεί έγκαιρα το προσωπικό,  τότε δεν θα υπάρχουν άνθρωποι να μετρούν τους πληθυσμούς του δάκου της ελιάς και κατά συνέπεια δεν θα δοθούν σωστά οι εντολές από την πλευρά των υπηρεσιών για την έναρξη των ψεκασμών. Κατά τα άλλα οι υπηρεσίες προετοιμάζονται πυρετωδώς ώστε μέχρι της αρχές του Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί η εν εξελίξει διαγωνισμοί για την ανάδειξη των εργολάβων δακοκτονίας και για την παραλαβή των γεωργικών φαρμάκων.

Τα προβλήματα στη Λέσβο θα είναι ακόμη μεγαλύτερα.

Τη Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 λήγει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για την εργολαβία  της δακοκτονίας. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία προσφορά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως καταθέσει προσφορά η ΕΑΣ Λέσβου και μια ιδιωτική εταιρεία από την Καλαμάτα.  Τίποτα όμως δεν είναι βέβαιο...

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει προσφορά ο διαγωνισμός θα κηρυχτεί άγονος  και... νέες καθυστερήσεις θα υπάρξουν..

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν 600 εργαζόμενοι της Δακοκτονίας 2011, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες!!! Το αλαλούμ με τις πληρωμές ξεπέρνα κάθε όριο!!!  Η Περιφέρεια έχει εκτεθεί όταν πριν μερικούς μήνες έδινε υποσχέσεις για άμεσες πληρωμές. Το πρόβλημα για τις πληρωμές μπορεί πλέον να λυθεί ΜΟΝΟ από τη Βουλή. Χρειάζεται τροπολογία για την εκταμίευση των χρημάτων.  Οπότε σε περίπτωση που έχουμε επαναληπτικές εκλογές ....οι πληρωμές του 2011 θα μετατεθούν για το φθινόπωρο του 2012!!!

Μοιράσου το άρθρο!