Ανακοινώσεις Φορέων

16/06/2021 - 10:30

16 Ιουνίου 2021- ΑΠΕΡΓΙΑ - Όλες οι ανακοινώσεις

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ!

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ 

ΟΥΤΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

 

Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλες τις πόλεις της χώρας δείχνουν την αποφασιστικότητα της εργατικής τάξης να αντιπαλέψει αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα, κόντρα σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, στην εργοδοτική τρομοκρατία και στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να παρουσιάσουν το τερατούργημα ως κάτι θετικό. Όσα επιχειρήματα και αν προωθούν η κυβέρνηση και η εργοδοσία, για να καλλωπίσουν ένα βάρβαρο αντεργατικό νομοσχέδιο και να το παρουσιάσουν ως κάτι σύγχρονο δεν μπορούν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους. 

Η επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη ήταν η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και στην εργοδοτική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που δεν φτάνει που όλο το προηγούμενο διάστημα προσπάθησε να βάλει εμπόδια στην οργάνωση του απεργιακού μετώπου συνεχίζει την προκλητική της στάση προτείνοντας στάσεις εργασίας αντί για απεργία με στόχο να αποκλιμακώσει και να υπονομεύσει τον αγώνα των εργαζόμενων.

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός! Ο σχεδιασμός τους δεν θα περάσει! Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας για να αποσυρθεί άμεσα το αντεργατικό νομοσχέδιο, για να καταργηθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

Το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια. Ούτε διορθώνεται. Ούτε βελτιώνεται. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα!

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση δεν θα μείνουμε θεατές στο σφαγιασμό μας. Τώρα πρέπει να δοθεί δυναμική απάντηση απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης που μας γυρνάνε 100 χρόνια πίσω και θέλουν να δουλεύουμε «ήλιο με ήλιο» χωρίς δικαιώματα, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας μας. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στα αντεργατικά σχέδια που χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία, βάζουν νέα εμπόδια στη λειτουργία των συνδικάτων και στην οργάνωση των εργαζόμενων.

Στην κρίσιμη αυτή περίοδο δεν χωράει η μοιρολατρία, δεν γίνεται να αποδεχτούμε ότι για άλλη μια φορά θα πληρώσει ο λαός και η εργατική τάξη. Είναι ώρα ευθύνης για όλους, είναι η ώρα να ακουστεί δυνατά η φωνή μας ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας και τις διεκδικήσεις που κερδήθηκαν με θυσίες και αγώνες!

 

---

 

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

6 Ιουνίου απεργούμε!

Έχουμε τη δύναμη! Το νομοσχέδιο-έκτρωμα θα πάει στα σκουπίδια!

Όλοι/ες στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου

στις 10.30 στην πλατεία Σαπφούς

Απευθύνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους εργαζόμενους σε όλο το νησί, που προσπέρασαν τις “νουθεσίες’’ της κυβέρνησης και της εργοδοσίας και τις προσπάθειες να καλλωπίσουν ένα βάρβαρο αντεργατικό νομοσχέδιο και να το παρουσιάσουν ως κάτι σύγχρονο. Με την συμμετοχή  τους στην απεργία στις 10 Ιουνίου, έστειλαν μήνυμα καταδίκης του αντεργατικού νομοσχεδίου-  έκτρωμα και απαίτησαν την άμεση απόσυρσή του!

Όσο και να προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη, οι εργαζόμενοι απέδειξαν ότι δεν μασάνε!   Η μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση στις 10 Ιουνίου, ήταν η απάντησή μας στα σχέδιά τους να μας μετατρέψουν  σε σκλάβους του 21ου αιώνα!

Το νομοσχέδιο είναι αντεργατικό από την πρώτη μέχρι την τελευταία του γραμμή, απορρίπτεται, είναι για τα σκουπίδια!
 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Συμμετέχουμε αποφασιστικά στην απεργία στις 16 Ιουνίου, για να μην περάσει το νομοσχέδιο, να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο όλων των προηγούμενων ετών,  για 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο και σύγχρονα δικαιώματα.

 

-----

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΕΣΒΟΥ                                 

Κήρυξη 24ωρης Απεργίας στις 16 Ιουνίου 2021

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις προτάσεις-Αποφάσεις Ομοσπονδιών και Νομαρχιακών Τμημάτων, μετατρέπει τη Στάση Εργασίας της 16ης Ιουνίου 2021 σε 24ωρη Απεργία την ίδια ημέρα, για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του κ. Χατζηδάκη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών»

τόσο στην Απεργία όσο και στη Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη, στην Πλατεία Σαπφούς, στις 10:30 π.μ.

 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ,

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!

 

---

 ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ

Κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 16 Ιουνίου 2021

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις προτάσεις
–αποφάσεις Ομοσπονδιών και Νομαρχιακών Τμημάτων, μετατρέπει τη Στάση
Εργασίας της 16ης Ιουνίου σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, για να μην ψηφιστεί το
αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του κ.
Χατζηδάκη.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην
Απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την
ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά την απόφαση
της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου Τομέα, των
Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. της Λέσβου να συμμετέχουν στην

24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021.
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
10:30 π.μ. στην Πλατεία Σαπφούς.

 

--------

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες , συνεχίζοντας από την προηγούμενη επιτυχημένη απεργία δηλώνουμε ξανά ότι το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τα εργασιακά ,ένα νομοσχέδιο που έρχεται για να μας γυρίσει στον εργασιακό μεσαίωνα δεν το θέλουμε .

Το σωματείο μας βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα όλο αυτό τον καιρό ,έτσι και τώρα μετά από απόφαση καλούμε στην απεργία του Εργατικού Κέντρου την Τετάρτη στις 16/06/2021 στης 10:30 στην συγκέντρωση του στην πλατεία Σαπφούς .

Τώρα είναι η ώρα να βγούμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά! το νομοθετικό έκτρωμα ΔΕ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ, Πετιέται στα σκουπίδια.

Αυτά είναι τα 6 πιο σημαντικά μέτρα της κυβέρνησης που μας αγγίζουν όλους είναι:

  • 10 ΩΣ 13 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΩΣ 78 ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
  • ΩΣ 150 ΩΡΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑ ΜΕ 20% ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ
  • ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
  • ΝΕΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
  • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Το Συνδικάτο επισιτισμού-τουρισμού θα προχωρήσει στην απεργία προβάλλοντας επιπλέον το διεκδικητικό πλαίσιο του κλάδου για ασφαλή επιστροφή στην εργασία με όλα τα δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις και εισόδημα αξιοπρέπειας.

 

Τώρα είναι η στιγμή να αγωνιστούμε ,το σχέδιο τους να μην περάσει οργανωνόμαστε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ,σύγχρονοι  ΣΚΛΑΒΟΙ ΔΕΝ θα γίνουμε!

 

----

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου

Συνεχίζουμε τον αγώνα δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους δημοσίου  και ιδιωτικού τομέα. Στους μεροκαματιαρήδες , στους ανθρώπους του μόχθου για να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και των εντολέων της. Θα συνεχίσουμε ενωμένοι απέναντι στον κοινό αντίπαλο, που έχει εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια μια αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιαγροτική  πολιτική.

 Θα συνεχίσουμε μέχρι αυτό το νομοσχέδιο να αποσυρθεί και να μπει για πάντα  στο γύψο.

  Όλοι και όλες την Τετάρτη 16 Ιούνη στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς.

-----------

 

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ TETAΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ 2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30 π.μ. πλ.Σαπφούς

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

    Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στην απεργιακή Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, την ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ και ώρα 10.30 π.μ.

Να πορευτούμε μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας, στον κοινό αγώνα για την άμεση απόσυρση και εξαφάνιση του αντεργατικού νομοσχεδίου που μας γυρίζει πίσω στον εργασιακό μεσαίωνα. Μαζί να απαιτήσουμε την κατάργηση όλης της αντεργατικής, αντιασφαλιστικής νομοθεσίας, που στόχο έχει το τσάκισμα σε ό,τι με αγώνες και θυσίες έχει κατακτήσει η Εργατική Τάξη και ο λαός στην μακρόχρονη αγωνιστική τους πορεία.

Μοιράσου το άρθρο!